'Sony verlegt aandacht op productie smartphones'

Elektronicaconcern Sony is in gesprek over een verkoop van zijn computertak. Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei hoort de mogelijke verkoop bij een breder plan waarbij Sony zijn aandacht meer gaat richten op de productie van smartphones.

Dat schrijft de Nikkei woensdag, zonder zijn bronnen te vermeldenXperia Z

Sony is niet vrij van klachten als het gaat om het produceren van smartphones. In onze uitzending van 20 januari bespraken we de problemen met Sony's trots, de Xperia Z smartphone. Gebarsten schermen en USB-poort-problemen leken bovengemiddeld vaak voor te komen bij de Android-toestellen van dit merk en type.

Sony wilde niet in de studio reageren, maar wij lieten het er niet bij zitten. Wij riepen gedupeerden op om filmpjes in te sturen waarin ze hun Xperia Z-problemen in beeld brachten. Het resultaat valt hier te zien.Excuses Sony

Sony Mobile laat aan Radar weten excuses aan te bieden voor de problemen die sommige consumenten in de afgelopen periode hebben ondervonden bij haar klantenservice. Naar aanleiding van onze eerdere uitzending heeft Sony haar klantenservice uitgebreid, om zo klachten van consumenten snel en effectief te kunnen oplossen. Sony laat aan Radar weten hard aan de slag te gaan om alle nog niet afgehandelde zaken zo snel mogelijk op te lossen.

Bron: ANP / TROS Radar