background branding

Schoonenberg ontslaat een vijfde van het personeel

hoortoestel_60712193_l.jpg

Hoorzorgketen Schoonenberg heeft besloten om klanten voortaan alleen nog te helpen met volledig gecertificeerde audiciens. Dat betekent dat de functie van hoorzorgconsulent komt te vervallen en ruim een vijfde van zijn personeelsbestand wordt geschrapt.

De markt voor hoortoestellen en begeleiding bij hoorzorg is de laatste tijd erg in beweging. Enerzijds zijn er door de vergrijzing steeds meer mensen met hoorproblemen, anderzijds staan de prijzen onder druk omdat zorgverzekeraars de macht hebben op de markt en steeds scherper inkopen.

Radar heeft in december aandacht besteed aan de keuzevrijheid bij hoortoestellen. Daarbij uitte de Stichting Hoormij zorgen over de toekomst en de kwaliteit van de hoorzorg.

De ingrepen bij Schoonenberg betekent dat dit jaar in totaal honderd van de bijna 490 banen bij Schoonenberg verloren gaan. Nu telt de keten nog 180 hoorzorgconsulenten. Zestig van hen wordt nog een opleidingstraject aangeboden, waardoor ze ook audicien kunnen worden. Verder komen er nog twintig in aanmerking voor overige openstaande functies in de winkels.

Thuis online voorbereiden

De keten meldde donderdag tevens meer te gaan investeren op het gebied van digitalisering. De ingrepen zijn nodig om efficiënter te werken en tegelijk de kwaliteit van diensten te verbeteren. Zo kan de klant straks veel zaken thuis online voorbereiden waarvoor hij voorheen naar de winkel moest komen en kan mensen in het filiaal beter advies op maat worden aangeboden.

Bron: ANP