LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
karel

DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door karel »

En dan???.....dan kunnen we allemaal naar onze centen fluiten en kunnen we rechtzaken gaan aanspannen tegen het volgende bedrijf dat DEXIA overneemt. Geloof me dat het een verhaal zonder eind is.
Hoe je het ook went of keert betalen zullen we!

Mocht DEXIA niet overgenomen worden en er een ander bedrijf schuldeiser is dan komt dat bedrijf het geld bij jullie halen. Dan kan je gaan gillen wat je wilt maar dat zal niet helpen. Dat nieuwe bedrijf heeft dan helemaal NIETS te maken met wat er voorafgaand gebeurd is met DEXIA.

Mocht DEXIA niet failliet gaan zal de rechter tot de volgende rechtspraak komen:

DEXIA moet de rente verlagen van de openstaande bedragen van de gedupeerden en hun meer tijd geven om te betalen wegens niet volledig informeren over de risicos.

De gedupeerden zullen gaan betalen omdat onwetenheid geen reden is om dit kwijt te schelden.

Hier durf ik een weddenschap over af te leggen!!

Anita

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door Anita »

Hoezo failliet?? Ze kunnen zich falliet laten verklaren, maar het moederbedrijf in Belgie zal dan toch voor alles op moeten draaien, dus ik denk niet dat dat zo'n vaart zal lopen. En daarbij mocht dat niet gebeuren, ik heb hier een brief liggen dat als de bank failliet verklaard gaat worden de aandelen op mijn naam gezet zullen worden. Dit is een brief van Labouchere die in 1999 gestuurd is.Ik zal hem citeren.Is wel lang hoor!
Betreft: Optimalisering clientenbescherming in verband met nieuwe regelgeving.

Teneinde te bewerkstelligen dat uw rechten met betrekking tot de door u geleaste effecten onder alle omstandigheden-een eventueel failliessement van Bank Labouchere daaronder begrepen-adequaat gewaarborgd zijn, hebben wij besloten in overeenstemming met de nieuwe regelgeving van de Stichting Toezicht Effectenverkeer, te voorzien in een samenstel van maatregelen gericht op een verdere bescherming van uw juridische positie.

In de eerste plaats zullen de door u geleaste effecten voorwaardelijk aan u worden overgedragen. Dit geschiedt doordat de effecten op uw naam worden bijgeschreven in onze depotadministratie, zulks ter uitvoering van de in de overeenkomst vervatte verplichtingen de effecten voorwaardelijk aan u over te dragen onder de opschortende voorwaarde dat u aan al uw verplichtingen uit hoofde van de overeenkost heeft voldaan. Deze bijschrijving brengt mee dat wij welliswaar het eigendom van de effecten behouden zolang deze voorwaarde niet is vervuld, maar dat u automatisch eigenaar wordt zodra dat wel het geval is. Zolang de voorwaarde niet is vervuld mag u uiteraard niet over de effecten beschikken.

In de tweede plaats zal op de door u geleaste effecten een eerst pandrecht te uwen gunste worden gevestigd. Dit geschiedt door bijschrijving van dit pandrecht op uw naam in onze depotadministratie. Dit pandrecht strekt tot zekerheid voor(1) overdracht van de effecten-betaling van stockdivident daaronder begrepen-,althans betaling van vervangende schadevergoeding, (2) de eventuele vordering die u in geval van ontbinding van de overeenkomst op ons heeft indien deze ontbinding het gevolg is van een toerekenbare tekortkoming van ons,(3) betaling van de op de waarden betaalbaar gestelde renten en dividenden en (4) voldoening van de wettelijke rente over de onder (1), (2) en (3) bedoelde vorderingen over de periode dat wij met de voldoening daarvan in verzuim zijn.

Wij komen in dit verband met u overeen dat u uw vodering op ons in het geval van ontbinding verminderd met een bedrag gelijk aan de contante waarde van het onbetaalde restant van de totaal overeengekomen leassesom, waarbij aan u een korting verleend wordt van 5% op jaarbasis over elk vervroegd betaalde termijn.
Overigens doet u reeds bij voorbaat afstand van uw pandrecht voor het geval wij, indien u uw verplichtingen onder de overeenkomst niet nakomt of in staat van faillisement geraakt, op grond van de Bijzondere Voorwaarden Effecten Lease overgaan tot verkoop van de effecten.

De dividenden worden in de nieuwe structuur rechtstreeks bijgeschreven op een rekening in onze boeken -ínzake leaseclienten- en vervolgens ten spoedigste overgemaakt naar de door u opgegeven rekening.

Omdat uw positie in de hiervoor geschetste structuur juridisch sterker wordt en er in de praktijk voor u niets verandert, gaan wij ervan uit dat u hiermee instemt en in het bijzonder met de voorwaardelijke overdracht en verpanding tot stand te brengen.

Mocht u niettemin bezwaren hebben dan verzoeken wij u ons daarvan binnen 7 dagen na dagtekening van deze brief schriftelijk in kennis te stellen. Indien wij binnen genoemde termijn niets van u vernemen, vertrouwen wij er graag op dat u met het bovenstaande akkoord gaat. Alsdan zullen wij op de daaropvolgende dag eerst de voorwaardelijke overdracht en vervolgens de verpanding tot stand brengen.

Onder de brief staan de contractnummers. En verder niets

Dus ik weetn iet of het wel zo gek is als ze failliet gaan.

Groetjes Anita

L. Blok

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door L. Blok »

Wederom wordt er onder mijn naam gepost. Het bovenstaande bericht heb ik niet geplaatst. Dit begint nu werkelijk vervelend te worden want op deze manier is zo langzamerhand geen enkel bericht meer betrouwbaar.
Redactie in een paar dagen tijd zijn er nu al zo'n 6 a 7 berichten onder mijn naam gepost die niet van mij afkomstig zijn. Ik verzoek u tegen deze posters de nodige maatregelen te nemen.

Radar

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door Radar »

Beste meneer Blok,

Het bericht waar u aan refereert, is inmiddels verwijderd.

Redactie TROS Radar

Frank

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door Frank »

ken via via weer iemand die bij Dexia werkt. Er gaan inderdaad de geruchten in de wandelgangen dat de kans groot is dat Dexia Nederland zich failliet laat verklaren indien haar produkten niet meer worden verkocht en wanneer er niet meer gedupeerden reageren op het "aanbod".

W. Kraan

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door W. Kraan »

van 1289 naar 400 mederwerkers in 1,5 jaar tijd geeft toch wel iets aan he mensen?

Sjaak

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door Sjaak »

Inderdaad mevrouw/meneer Kraan het geeft aan hoe slecht het gaat met Dexia maar dit is momenteel helaas wel de algemene trend. 14.000 WW-ers erbij per maand.

Nel en ik zijn blij dat we sinds kort kennis met MLM hebben gemaakt en we verdienen er nog leuk mee ook.

Sjaak en Nel.

Janh

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door Janh »

Dexia gaat heus niet failliet.

frank

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door frank »

Dexia group niet nee, maar Dexia Bank Nederland wel.

Pierre

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door Pierre »

En Sjaak en Nel ook niet.

Dubio

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door Dubio »

Als we met z'n allen onze restschulden betalen gaat Dexia niet failliet!

frank

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door frank »

als iedereen niet reageert op het "aanbod" van Dexia Nederland en de produkten zoals "beurs lift" niet aan gaat slaan, dan is Dexia +/- over 3 jaar failiet...Dat betekent dus ook dat de schulden kwijt gescholden gaat worden.

Sara Etty

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door Sara Etty »

nou nee, dat betekent het dus helemaal niet.

dhr.a de croos

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door dhr.a de croos »

allemaal,denken jullie nou echt dat de nederlandse en de belgie regering dit laat gebeuren?nee dus.

Sara Etty

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door Sara Etty »

Sorry hoor, maar wat zullen de regeringen niet laten gebeuren? Dat een bank als Dexia failliet gaat? Waarom niet, en hoe gaat men dat voorkomen dan? Graag een gemotiveerde toelichting op deze stelling.

frank

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door frank »

precies Sarah! Deze info heb ik trouwens uit een zeer betrouwbare bron, namelijk mijn vriend die bij Dexia Bank Nederland N.V. werkt. Natuurlijk weten jullie allemaal wat een N.V. inhoudt of niet? Dexia group moet je los kunnen zien van Dexia Bank Nederland. Dexia group is vooral gespecialiseerd in Private Banking. Dexia Bank Nederland (pandje IJ-oever met maar 8 etages aan mensen, de rest staat te huur) is alleen maar Dexia beleggingsprodukten. Deze kunnen ze gewoon opdoeken. Nog een feitje, pand is gekocht in jaar 2001 in december door ING (toen konden ze het uiteindelijke bedrag voor het bouwen van de toren al niet betalen).

Sara Etty

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door Sara Etty »

Hi Frank,

Wat bedoel je met 'precies Sara'? Want eerder zeg je dat de schulden van lessee's vervallen indien Dexia failliet gaat. Dat is volstrekte nonsens. De crediteuren van Dexia hebben recht op wat er is en wat er te vorderen is van derden en dat zal de curator dan ook gaan regelen. Dus wat bedoel je nou met 'precies Sara' want volgens mij zijn we het niet eens.

Groet, Sara

Anke

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door Anke »

Ik heb met veel stress en moeite een bank kunnen vinden die mijn restschuld overneemt. Na twee aanmaningen ben ik hevig op zoek gegaan. Maar nu ik deze berichten lees, begin ik te twijfelen of ik wel op de goede manier gehandeld heb. Als Dexia failliet gaat, krijg ik dan mijn geld niet terug? Ik was in de veronderstelling dat de moederbank in Frankrijk de uiteindelijke verantwoording had als Dexia zaken deed met derden. Wie kan mij hierop antwoord geven? Sara of Maarten of iemand anders??

Pater

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door Pater »

Anke, waarom heb je betaald en wat voor belegging had je WVD of ? Kun je niet bij de Stichtingen terecht

Pater

dhr.a de croos

Re: DEXIA kan altijd nog failliet gaan.

Ongelezen bericht door dhr.a de croos »

allemaal,het feit dat twee regeringen er mee gaan bemoeien en dit op lossen is vanwege het feit dat andere banken meegezogen worden,"" een doorrol-systeem"" gaat worden dus alle banken die een soort van leaseconstrutie handteerde.
En of het nou leningen zijn of hypotheken

Gesloten