LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Häcker classic Diva advies gevraagd!

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
DenisedeJong
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 okt 2013 12:03

Häcker classic Diva advies gevraagd!

Ongelezen bericht door DenisedeJong »

Mijn vriend en ik zijn op zoek naar een nieuwe hoogglans keuken.
Wij zijn er over uit dat het hacker Classic wordt (systemat is te duur).
Nu is ons het front "Diva" aangeraden. Dit zou een glanzend kunstof front zijn met rondom een kunstof vormkant met glasoptiek.
Dit was volgens de verkoper sterker dan een lak front.

Heeft iemand ervaring met dit front? En is het inderdaad sterker dan een lak front?

Alvast bedankt voor de reacties!

EdjeH
Berichten: 15
Lid geworden op: 05 okt 2013 22:15

Re: Häcker classic Diva advies gevraagd!

Ongelezen bericht door EdjeH »

Lak is gevoeliger/kwetsbaarder dan kunststof. De melamine toplaag is flexibeler dan een laklaag. Kunststof is krasvaster en ook makkelijk te reinigen. Lak mag je bijvoorbeeld ook niet met een microvezel-doekje schoonmaken.

Bij het glasoptiek-front is enkel de vormkant verschillend van het normale kunststof glans-front. Door de speciale vormkant is het net alsof er een glasplaat op de kastdeur geplakt zit.

Binnetie
Berichten: 29
Lid geworden op: 12 dec 2011 11:25

Re: Häcker classic Diva advies gevraagd!

Ongelezen bericht door Binnetie »

Is lak gevoeliger dan kunststof? Mij werd juist wat anders verteld. Ik weet niet of ik goed zit maar mij werd verteld dat kunststof (met folie overspannen panelen) juist van mindere kwaliteit zijn dan gespoten panelen met lak (mat). Waarom mag je deze niet reinigen met een microvezel doek?

werkbladenspecialist
Berichten: 445
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: Häcker classic Diva advies gevraagd!

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist »

Je hebt meerdere soorten kunststof front. Hoewel er vakmensen zijn die foliedeuren prima vinden heb ik die altijd afgeraden, het is altijd maar de vraag of ze mooi blijven tijdens de levensduur van de keuken. De kunststof waarover het in dit topic gaat is een harde plaat aan de voorzijde en kunststof kanten tegen de zijkanten van het deurtje, dit zag er een paar jaar geleden minder mooi uit omdat je met die harde plaat niet de "hoek" om kon, het was niet buigzaam. Met nieuwe laserapparatuur worden deze kanten nu onzichtbaar aan de voorkant gelast.

EdjeH
Berichten: 15
Lid geworden op: 05 okt 2013 22:15

Re: Häcker classic Diva advies gevraagd!

Ongelezen bericht door EdjeH »

De kunststof folie-deur heeft een mdf-basis waarin gefreesd kan worden om bijvoorbeeld een raammodel deur te maken. Een afgeronde folie-deur zonder poespas zorgt slechts incidenteel voor problemen. Vooral als je een klassiek front zoekt met veel reliëf is het de moeite waard om lak te overwegen. Bij dit soort deuren met folie komt er in het productieproces soms een luchtbelletje onder de folie waardoor het op den duur loslaat. De reden waarom je niet met microvezel-doekjes een gelakte keuken mag poetsen over het algemeen is vanwege de krasjes die zo'n doekje maakt.

Gesloten