LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Vraag : Ervaringen met neuropsychologen

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
PIA-W
Berichten: 7
Lid geworden op: 12 sep 2012 11:20

Re: Vraag : Ervaringen met neuropsychologen

Ongelezen bericht door PIA-W »

Neuropsycholoog F.Kovács suggereert dat een chronische whiplash een typisch Nederlandse kwaal zou zijn. Is dit een juiste benadering?

Feri Kovács over whiplash Whiplash zou waarschijnlijk niets anders zijn dan een soort sportblessure: overrekte gewrichtsbanden en/of spieren. "De nekstreek blijft vaak wel een beurse plek, maar dat is dan ook alles."

F.Kovács en M.L. van Harten over whiplash Het Chronisch Whiplash Syndroom: Oplosbaar of niet? F. Kovács en M.L. van Harten, Huisarts en Wetenschap, januari 2004.

Vragen aan Feri Kovács Hoe is het mogelijk dat de whiplash-patiënten die u beschrijft zo ziek kunnen worden, zonder dat er ook maar iemand een begeleiding geeft, waardoor dit wordt voorkomen.


Reactie psychiater/traumatoloog Carla Rus Het klopt dat emotionele spanningen het autonome zenuwstelsel ontregelen met allerlei klachten tot gevolg. Maar andersom klopt het ook.

Antwoord neuropsycholoog Feri Kovács Ik stel dat er geen onherstelbare schade mogelijk is door een whiplash. Bij zenuwletsel is deze schade wel vaak grotendeels onherstelbaar, bij whiplash niet.

Slotwoord Carla Rus Ik wil u attent maken op een artikel in het internationaal gerenommeerde neurologische tijdschrift 'Pain' (2004, nr.107), waarin een onderzoek beschreven staat, waaruit blijkt dat er neurobiologische stoornissen in het ruggemerg zijn gevonden bij patiënten met blijvende whiplashklachten.
Laatst gewijzigd door Radar op 14 aug 2014 11:31, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: Dode link verwijderd

Gesloten