LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] keukenblad

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: keukenblad

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Wat me nog veel leuker lijkt is een prijsopgave de "gefrusteerde" keukenspecialist naar aanleiding van de gegevens die je nu hebt.


Ik zou zeggen "kom maar op met de prijsopgave."

DE PRIJS IS HET BEWIJS..
Leuk dat jij denkt dat ik gefrustreerd ben. Nog leuker is het dat jij blijkbaar kunt bepalen dat ik gefrustreerd ben. Hoe doe jij dat?

Ik voel me nu ook niet echt geroepen om een prijsogave te doen, zeker niet voor een of ander prijsvergelijk met een prijs uit 2000 en zeer zeker niet als de kleur en randafwrkingen van het werkblad nog niet eens bekend gemaakt is.

Maar Arie O., ik wens je veel plezer met je huidig werkblad.

ARIE.O

Re: keukenblad

Ongelezen bericht door ARIE.O »

Hoe herken je een gefrusteerde verkoper op dit forum:

- ontkennen van de werkelijkheid, door proberen het verhaal van een ander te ontkrachten. Proberen met onvoldoende kennis de gegevens na te rekenen.
- opmerkingen maken in de trant van 8 jaar geleden was alles goedkoper.
- hij begint een ander uit te maken voor gefrusteerde
- de ander op een overdreven manier gelijk geven. (proberen de waarheid als belachelijk weer te geven).

Herkenbaar?

Het feit dat je geen offerte kan maken (omdat je 1 of 2 details niet weet) maakt je gewoon een slechte keukenverkoper. Eigenlijk de naam keukenspecialist onwaardig. Een echte specilaist kan heus wel een grove schatting maken zonder allerlei millimetergeneuzel in de marge.

Wees eens realistisch!!!
Natuurlijk zijn er wel goede keukenboeren. In Delft en Leiden (Horn) ben ik destijds prima geholpen. In Delft kreeg ik zelfs het advies om
naar een natuurssteenspecialist te gaan. Daar zij de verkoper gewoon eerlijk dat een keukenblad bij hun veel te duur zou worden.

Gast heeft gelijk. ja ik moest alles zelf regelen. Maar dat kostte maar 2 dagen hoor. In 2 dagen verdien ik normaal gesproken geen hfl 5000,-
(ik werk ook niet bij een keukenboer).
Ja ik heb 2 weken met keuken zonder keukenblad gezeten.
Kijk als je een keukenblad van max 1,5 m nodig heb kun je overwegen of je alles in eens wilt regelen, tegen een kleine vergoeding of dat je alles zelf wilt regelen en daar een paar tientjes mee wil besparen.
Bij de grotere keukens scheelt het echter duizenden guldens.!!

Dan wordt het echt interressant. Natuurlijk moet iedereen zijn boterham verdienen. Maar de winsten op de granieten keukenbladen lijken me wel erg excessief. Gelukkig trof ik een eerlijke verkoper in Delft.
Ze zijn er heus wel, eerlijke keukenboeren. Jjammer dat jij daar klaarblijkelijk niet bij hoort.

keukenspecialist
Berichten: 640
Lid geworden op: 08 jan 2004 20:40

Re: keukenblad

Ongelezen bericht door keukenspecialist »

Hoe herken je een gefrusteerde verkoper op dit forum:

- ontkennen van de werkelijkheid, door proberen het verhaal van een ander te ontkrachten. Proberen met onvoldoende kennis de gegevens na te rekenen.
- opmerkingen maken in de trant van 8 jaar geleden was alles goedkoper.
- hij begint een ander uit te maken voor gefrusteerde
- de ander op een overdreven manier gelijk geven. (proberen de waarheid als belachelijk weer te geven).
Arie O.,

Dit is het laaste berichtje wat ik aan jou zal zenden via dit forum, daar ik dit forum gebruik voor heel andere redenen dan wellicht jouw motivatoren. Alle opmerkingen die jij na dit bericht zult zenden, zijn reeds (o.a. door mij) beantwoord in andere berichten, welke staan in dit onderwerp van het Tros Radar Forum.

Het laatste wat ik je mee zou willen geven is dat er een vriendelijk verzoek is gedaan om enkele gestelde vragen te beanwoorden.

Veel succes

Rob H

Re: keukenblad

Ongelezen bericht door Rob H »

Overigens Robbie. Die 2 meter verschil is de schouw van de open haard.
Is in dezelfde granietsoort uitgevoerd, maar buiten de offerte gehouden.
Dikte is standaard 22 MM (met onderblad multiplex van ook 22MM).
En nu niet meer zeuren over pietluttigheden.
Arie, dat de keukenboeren duurder kunnen zijn dan direct inkopen bij de natuursteenhandel heb ik nooit ontkend.
Enkel het verschil in prijs vind ik overdreven. Ik probeerde te achterhalen waar het verschil precies in zit, maar je geeft me onvoldoende gegevens (o.a. granietsoort?). Jammer.

Arie, veel plezier met je goedkope blad :wink:

ajjem

Re: keukenblad

Ongelezen bericht door ajjem »

Ik zie vol verbazing dat men elkaar hier van alles verwijt, en dit allemaal n.a.v. een vraag over granieten werkbladen.
Ik veronderstel dat iedereen weet dat hoe meer mensen ergens bij betrokken zijn dit in de omzet bepalend is.
Wij hebben een montagebedrijf en werken voor verschillende fabrikanten, ik weet uit ervaring dat er verschillende bedrijven zijn die de mensen de weg wijzen naar de graniethandelaar, en zelfs de montage overleggen met elkaar.
In het verbindingstuk waar men over praat is een uitsparing gemaakt, elke uitsparing is een risico.
Graniet is n.l. een natuurprodukt waarbij het niet denkbeeldig is dat men bij het maken van een uitsparing een holte treft in de plaat, dwz een groot risico dat de uitsparing mislukt en het stuk graniet waardeloos is geworden.
Als je weet dat men altijd zal proberen het hele blad uit de zelfde plaat graniet te maken ivm het natuurlijk motief zal het u ook niet verbazen dat de prijs voor het granieten blad hoog ligt.
Maar rechtstreeks kopen is zeker veel voordeliger, ook al omdat de garantie nu bij de granietleverancier ligt en niet bij de keukenboer.

granietboer

Re: keukenblad

Ongelezen bericht door granietboer »

Hallo mensen,

Helaas moet ik u melden dat u waarachijnlijk bent beetgenomen wanner u € 880 betaald voor een koppeling , deze kost namelijk maar € 64,- Ikzelf run een granietbedrijf en vind dat de mensen best mogen weten dat ze in veel gevallen teveel betalen. De meeste keukenboeren calculeren inderdaad x2, hele vette marges dus. De meterprijzen lopen dan ook op van 350 tot 800 euro de meter. Terwijl al er vele soorten zijn van 3 cm massie fmateriaal die € 141, per meter kosten. Kijkt u dus a.u.b goed rond.

groet
dennie
granietboer.nl

Keukenman

Re: keukenblad

Ongelezen bericht door Keukenman »

Ik vind het prima dat mensen hun apparatuur of graniet ergens anders kopen. Echter een keuken bestaat uit 3 componenten. Kasten, apparatuur of blad.
Als mensen het graniet of de apparatuur ergens anders kopen, krijgen ze gewoon minder korting op hun keuken.

Zelfde principe als bij nieuwbouw, keuken kost zoveel, wil je hem niet, wordt een klein bedrag in mindering gebracht.

Werkt altijd, heb er nog geen keuken door verloren. Elke keukenhandelaar werkt zo.

Meeste mensen kopen het liefst alles in 1 keer, bij 1 persoon. Gaat toch om de totaalprijs. Als die goed is, waar zouden de mensen zich dan druk om maken.

wendy post

Re: keukenblad

Ongelezen bericht door wendy post »

Beste keukenman,

Ik snap wanneer de totaalprijs goed is dat men liever bij dezelfde persoon koopt, maar in veel gevallen bespaar je duizenden euro's als je los inkoopt. Jullie draaien marges van 35 a 40 %, De losse verkopers niet. Met daarbij hun kopen beter in denk ik.
Maarogoed voor mij heeft het in ieder geval goed uitgepakt.
Ben heel tevreden met mijn eigen gemaakte keuken.

arie.o

Re: keukenblad

Ongelezen bericht door arie.o »

keukenspecialist zeurt te veel.
Dit forum is bedoeld om consumenten goede raad te geven. De goede raad is: koop een natuurstenen keukenblad NOOIT bij de keukenboer, tenzij je er het dubbele voor wil betalen.

Dat iemand zijn website even laat vallen, is gewoon behulpzaamheid.
Over valse voorwenselen gesproken. "Keukenspecialist" zit dag en nacht dit forum af te loeren opzoek naar klantjes.
Ik moet wel toegeven dat hij over het algemeen zeer goed advies geeft. Alleen op dit punt van de keukenbladen zit hij er helemaal naast.

:wink:

kennis?

Re: keukenblad

Ongelezen bericht door kennis? »

Bovenstaande heb ik gelezen en het lijkt haast op oplichterij, zou je zeggen. Maar daar wil ik graag wat duidelijkheid in brengen:

Als je de bruto (advies)prijs van het granieten blad bij een keukenleverancier neemt, is ongeveer 55 % hiervan zijn inkoopprijs excl. BTW. Dan heeft hij nog niets verdiend. Wat wel zou moeten, want hij berekent maten, meet bij u thuis, maakt besteltekeningen, controleert, etc, tenminste zo zou het moeten.

De ervaring leert dat als een blad een bruto prijs heeft van 1000 euro, dit de keukenboer dus minimaal 655 euro kost, ex transportkosten, die hij ook nog moet betalen. Als u de bruto prijs zou betalen, dan heeft die beste keukenboer nog geen 300 euro verdiend waar hij vervolgens huur, personeel, etc van moet betalen. Het is dus echt niet zo onredelijk als het lijkt.

Maar: vraag altijd verschillende offertes, want over het verschil tussen die 1000 euro en die 700 euro valt natuurlijk wel degelijk te onderhandelen.

Hou er rekening mee dat u van die 1000 euro bij de meeste zaken toch ongeveer 850 euro zult moeten betalen, wil die keukenboer ook volgend jaar nog bestaan en uw keuken kunnen leveren. En daar is niets mis mee denk ik.

Gelukkig zijn er ook nog de kortingspercentages op apparatuur en kastwerk, samen zou dat voor een goede prijs moeten zorgen.
Veel succes!

Over de hoekverbindig van het granitoblad, als u bijv. gaat koken of spoelen in een schuine hoek, dan moet u bij een kunststof (HPL) blad al gauw rekenen op een adviesprijs van 500 euro voor het hoekdeel 90x90cm dat de bladen links en rechts van de hoek verbindt. De voorkant van zo'n hoek is inderdaad schuin. Granito is aanmerkelijk duurder, dus ik verbaas me niet meteen over de prijs. Ik vraag me trouwens wel af: is dit het bedrag voor of na de korting?

Nog een vraag trouwens: koopt u korting of koopt u een keuken voor een goede prijs? Kijk altijd of u de uiteindelijke prijs goed vindt, want kortingen zijn helaas niet altijd betrouwbaar (wie gelooft bijvoorbeeld nou dat je ergens 50% korting op een splinternieuwe keuken kunt krijgen? Wat doen ze dan de rest van het jaar buiten zo'n actieperiode?).

In elk geval veel succes.

Gast

Re: keukenblad

Ongelezen bericht door Gast »

150 euro winst op een keukenblad van 1000 euro zal niemand oplichterij noemen.
Echter bij een keukenblad van 5000 euro praten we over heel andere bedragen. Transportkosten, meetkosten etc zijn praktisch gelijk aan die van een keukenblad van 1000 euro. Typisch een voorbeeld dat je kostprijs niet altijd in percentages moet doen, maar dat je beter de daadwerkelijke kosten kunt doorberekenen aan je klant.

Natuurlijk is het aantrekkelijk om met percentages te werken omdat dan juist bij de duurdere artikelen veel verdiend worden, de vraag is alleen of je niet juist daardoor de duurdere artikelen onbetaalbaar maakt. Deze artikelen zijn al duur, en dan moet er ook nog eens extra winst op worden gemaakt. (in dit voorbeeld zou de winst 750 euro zijn, dus 600 euro meer voor dezelfde handelingen als bij de winst van 150 euro).

De 30% opslag die genoemd wordt op de inkoop is twijfelachtig. Uit de reakties op dit forum lijkt de opslag bij natuursteen eerder op het dubbele percentage te liggen (60%).

Gesloten