Zinloos geweld-verzekering

Sinds 2008 biedt Look Insurance uit Amstelveen de Zinloos Geweld Verzekering aan. Maar is het nodig om je te verzekeren tegen zinloos geweld of is de hulp die al geboden wordt afdoende?

Veel van wat de verzekering bidet is al gratis geregeld in Nederland. Slachtofferhulp biedt niet alleen emotionele ondersteuning, maar helpt ook met de praktische zaken. Het schrijven van brieven, het checken van de polis en niet in de laatste plaats met de juridische hulpverlening. Allemaal zaken die de Verzekering tegen Zinloos Geweld biedt, maar die dus via Slachtofferhulp Nederland al geregeld zijn.

In de polisvoorwaarden van de verzekering staat dat de verzekering een secundaire dekking biedt. Ze keren dus pas uit als je eerst alle andere bronnen voor een schadevergoeding raadpleegt.

De polis bevat een uitsluiting voor roekeloosheid. Ook bevat de polis een uitsluiting bij alcohol en medicijngebruik.  En wat te denken van de uitsluiting voor lichamelijke en geestelijke gebreken? Kortom, er zijn genoeg redenen om niet uit te keren.

Forumreacties

6
  • Door Radar

Sinds kort is er een verzekering die slachtoffers van zinloos geweld helpt. Bijvoorbeeld voor ouders die zich zorgen maken om hun uitgaande kinderen of voor taxichauffeurs die ‘s avonds laat lastige klanten hebben. Dat klinkt mooi, maar hoe ‘zinvol’ is deze verzekering? U ziet het maandagavond in TROS Radar. Maandag 28 maart in Radar, 20.30 uur op Nederland 1

  • Door Emmy75

Nederland is kampioen in verzekeren. 😉

  • Door Chocomelk

Het is toch te gek voor woorden dat men zich daar ook nog voor moet verzekeren. 😳