TUI: reizigers mogelijk met hulp Defensie weg

sintmaarten780.jpg

TUI probeert 36 reizigers die nog op Sint-Maarten zitten van het eiland te krijgen. De reisorganisatie zegt daarover inmiddels in goed overleg te zijn met de autoriteiten. Met hulp van Defensie lijkt er zicht op een terugreis per vliegtuig voor deze mensen, meldt een woordvoerster van TUI.

Door de slechte verbindingen blijft het wel lastig de passagiers op de hoogte te brengen. Ook is het afwachten hoe de luchthaven erbij ligt na harde windstoten zaterdag van de op afstand passerende orkaan José.

TUI heeft ook op Cuba en in Florida nog reizigers. De TUI-vluchten die gepland stonden gaan wel door, maar gaan er leeg heen en nemen alleen passagiers mee terug. Zaterdagmorgen zijn er een kleine driehonderd mensen teruggekomen uit Florida en TUI hoopt maandag nog zo’n vlucht uit te kunnen voeren naar Miami.

De zondag geplande vlucht naar Varadero op Cuba kan mogelijk niet doorgaan. Volgens de laatste informatie is de luchthaven gesloten. Cuba kreeg zaterdag te maken met orkaan Irma. TUI heeft 870 gasten op diverse delen van het eiland. Onduidelijk is of ze allemaal weg moeten.

Bron: ANP