background branding

Sollicitaties

Radar vroeg zich af of het Radar testpanel antwoord krijgt op hun sollicitatiebrieven. Het blijkt dat bij een vijfde van de geênqueteerden die gesolliciteerd hebben, niet wordt gereageerd.

Solliciteren. Na uren zwoegen op een goede brief, stuur je hem vol verwachting naar het bedrijf dat een vacature in de krant of op internet heeft gezet. Radar kreeg regelmatig te horen dat werkzoekenden geen enkel bericht ontvangen op sollicitaties.

Dit heeft de redactie voorgelegd aan het Radar testpanel. Ruim 34 procent van de bijna 19.500 geenqueteerden heeft afgelopen jaar gesolliciteerd. Meer dan een vijfde heeft geen reactie gekregen op hun brief. Bijna ieder testpanellid vindt het vervelend dat ze niets horen van een bedrijf.

Naast het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) laten uitzendbureaus het regelmatig afweten een bevestiging of afwijzing te verzenden. Ook kleine bedrijven verzuimen regelmatig iets terug te sturen. Daarnaast zijn grote bedrijven ook niet altijd even netjes met het beantwoorden van een sollicatiebrief.