background branding

Maandag in Radar: ABP Pensioenfonds | Voedselhypes | Boeterente

suiker-stevia-780.jpg

ABP Pensioenfonds komt uitleggen wat de coulanceregeling inhoudt voor mensen wiens ANW-compensatieregeling wordt afgeschaft. Verder: welke voedselhypes moet je serieus nemen en welke niet? En we checken of hypotheekverstrekkers hun beloften zijn nagekomen met betrekking tot de te hoge boeterente.

In de tv-uitzending van maandag 8 januari 2017:

Onrust onder deelnemers ABP Pensioenfonds

Deelnemers van het ABP Pensioenfonds schrokken toen ze kort geleden bericht kregen dat het fonds de ANW-compensatieregeling per februari 2018 afschaft. De compensatie is bedoeld voor nabestaanden als aanvulling op de Algemene Nabestaanden Wet. Vooral ernstig en ongeneeslijk zieken voelen zich overvallen door het nieuws, want dit kan hun nabestaanden honderden euro's per maand schelen.

ABP zegt dat er een coulanceregeling komt voor deze groep mensen. Wat houdt die regeling in? Het pensioenfonds komt uitleg geven in de studio.

Voedselhypes

Suiker is slecht, stevia is beter. Zout 'drinken' is goed voor je. E-nummers zijn per definitie slecht. En eet vooral proteïnes, véél proteïnes. Voedselhypes: je kan er tegenwoordig niet omheen. Maar hoe weet je nou wat je wel en niet moet geloven? Radar gaat op zoek naar antwoorden.

Te hoge boeterente: hebben de banken de deadline gehaald?

Hypotheekverstrekkers rekenen een te hoge boeterente als je je hypotheek voortijdig oversluit. Het kan je duizenden onterechte euro's kosten, liet Radar al zien in 2016 en 2017.

De banken beloofden beterschap en openheid van zaken: begin 2018 zouden ze alles op een rij hebben en zou de klant weten waar ze aan toe is. Maar is het de banken ook gelukt? Radar heeft meer dan dertig hypotheekverstrekkers benaderd over deze vraag. Maandag de uitkomsten.Maandag 8 januari 2018 in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1