background branding

Een op de tien Nederlanders met een aanvullende zorgverzekering laat gemiddeld 330 euro liggen

071221 zorgverzekering.jpg

Een op de tien Nederlanders met een aanvullende zorgverzekering vergeet soms medische kosten te declareren. In meer dan de helft van de gevallen gaat het om tandartsrekeningen. Vorig jaar lieten ze gemiddeld 330 euro liggen, meldt Pricewise, dat geregeld zorgverzekeraars met elkaar vergelijkt.

'Je kunt medische kosten in de meeste gevallen tot wel drie jaar na je bezoek aan een zorgverlener declareren', aldus zorgexpert Suzanne Löwik. 'Ook als je niet meer bij de zorgverzekeraar zit die je op het moment van de behandeling had, kan je de declaratie alsnog indienen.'

Rekening vaak rechtstreeks naar de mensen zelf

Wie naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, krijgt de rekening vaak zelf in plaats van dat die rechtstreeks naar de zorgverzekeraar wordt gestuurd. Volgens Löwik denken mensen daardoor soms onterecht dat ze in die gevallen geen recht op vergoeding hebben.

Het gaat om een onlineonderzoek onder 2000 personen. Pricewise noemt geen namen van verzekeraars omdat de verschillen vaak meer door de polis komen dan door de verzekeraar.

Slechts een op de vijf mensen gebruikt aanvullende verzekering

Loont het wel om je aanvullend te verzekeren? Ruim 31.000 mensen vulden onze vragenlijst van het Radar Testpanel over aanvullende zorgverzekeringen in. Slechts 1 op de 5 gaf aan alles waarvoor zij aanvullend verzekerd zijn daadwerkelijk al te hebben gebruikt. Ook de dekking is de afgelopen jaren minder geworden.  Je kunt bijvoorbeeld minder vaak naar de fysiotherapeut.

Aanvullend verzekeren: levert het echt iets op of betaal je overbodig veel geld?

Bron: ANP