background branding

Dure streamingdiensten: zo bespaar jij op je abonnementen

Streamingdiensten-132986171_m.jpg

De prijzen van streamingdiensten kunnen binnenkort zomaar weer omhoog gaan. Nu de lockdowns achter de rug zijn hebben mensen minder tijd voor series en zeggen meer mensen hun abonnement op. Daarnaast zou de inflatie een reden kunnen zijn voor mensen om hun abonnement op te zeggen, beschrijft de Volkskrant. Ook zijn er inmiddels zoveel verschillende diensten dat het je flink wat geld gaat kosten om ze allemaal te hebben. 

Weten hoe je kunt besparen op streamingdiensten? Lees dan snel verder. 

Tip: Niet alle diensten tegelijk

Streamingdiensten veranderen hun aanbod continu. Elke maand komen er wel nieuwe series of films bij. Helaas moet je vaak dan ook afscheid nemen van een paar. Tenzij de serie of film naar een andere dienst gaat. Friends was bijvoorbeeld lange tijd op Netflix te zien, maar voor die serie moet je nu naar HBO.

Het is misschien vervelend als je je favoriete serie niet kan zien wanneer je wilt, maar één abonnement per keer hebben bespaart veel geld. Een maandje de basispakketten van Netflix, HBO en Videoland opgeven scheelt je al snel bijna 20 euro.

Tip: Check hoe vaak je naar elke dienst kijkt

Heb je al een maand niks op Netflix gekeken? Of kijk je maar één serie? Dan is het misschien een goed idee om die serie te bingen en dan het abonnement op te zeggen. Bedenk je of een account hebben van een paar euro per maand voor één serie het wel waard is. Heb je het abonnement opgezegd, maar mis je het aanbod van de dienst toch? Dan kan je het natuurlijk altijd weer afsluiten. Zo weet je in ieder geval dat je niet voor niks betaalt.

Tip: zeg op tijd op

Let goed op wanneer je abonnement automatisch wordt verlengd, zeker als je twijfelt om je abonnement op te zeggen. Het zou zonde zijn als je de beslissing hebt gemaakt om het op te willen zeggen en er dan per ongeluk nog een maand aan vast zit.

De streamingdiensten maken je het niet makkelijk.

Een voorbeeld: de serie Westworld. Dit is een HBO Original, daardoor alleen te zien op HBO Max. Wil je deze serie graag zien, heb je dus een abonnement op HBO Max nodig. Tenminste, dat kon tot en met december 2022, inmiddels is de serie van het platform afgehaald. HBO heeft laten weten dat de serie waarschijnlijk naar een Fast-dienst gaat. FAST staat voor Free, Ad-Supported Streaming TV, oftewel gratis TV streamen met reclame) en dat zijn diensten zoals Freevee en Roku.

Maar ja, dan heb je weer een vpn nodig, want deze diensten werken alleen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Ook niet echt een fijne oplossing dus. 

Tip: neem een jaarabonnement

Weet je juist zeker dat je een abonnement voor langere tijd wil, sluit dan een jaarabonnement af. Dit kan veel geld schelen, soms wel 15%. 

Tip: Deel je account

Netflix komt met een nieuw systeem gelanceerd waarbij je alleen je account kan delen met mensen binnen je huishouden. Delen met familie of vrienden in een andere stad zal dus helaas niet meer kunnen. Andere streamingdiensten hebben deze optie nog wel. Dus pols even onder je familie of vrienden of jullie allebei een Videoland of Disney+ abonnement willen en misschien kunnen jullie wel samen een abonnement aanschaffen.

Tip: Proefperiodes

Voordat je een abonnement afsluit, check even of er een proefperiode aangeboden wordt. Veel streamingdiensten hebben een proefperiode van een week of zelfs een maand. Scheelt niet alleen geld, weet je ook meteen of het abonnement het waard is.

Bron: de Volkskrant/AD/HBO