background branding

Babyvoeding

Vanaf vier maanden mag je de baby langzaam laten wennen aan vast voedsel. De winkels liggen vol met babyvoedingsproducten voor deze fase: potjes fruit en groente, slaappapjes, opvolgmelk met fruitsmaak, baby’s eerste koekjes en ga zo maar door. 

De verpakkingen van dit soort producten spelen in op de onzekerheden van jonge ouders. Ze beloven bijvoorbeeld dat het product helpt om het kindje te laten doorslapen of dat het product alle vitamines en mineralen bevat die de baby nodig heeft. Ze presenteren het zo dat je als ouder het gevoel krijgt dat je daar niet aan kan tippen met een zelfgemaakt prakje. Of ze laten het product gezond lijken door erop te zetten dat het alleen natuurlijke suikers bevat. Maar suiker is suiker. En een baby heeft een natuurlijke voorkeur voor zoet, waardoor hij de producten met veel suiker lekker zal vinden. Hij heeft ook wel suiker nodig, maar met mate.

Het is dus belangrijk om verder te kijken dan wat de verpakking belooft.

Forumreacties

30
  • Door Radar

De claims op de verpakking van babyvoeding wekken de suggestie dat ouders beter af zijn als ze potjes kopen in plaats van zelf een prakje voor hun kind te maken. Maar kloppen de claims wel? Hoeveel suikerklontjes geven ouders hun baby bijvoorbeeld ongemerkt per week als ze gebruik maken van kant-en-klare producten? Maandag 14 maart in Radar, 20.30 uur, Nederland 1

  • Door Not logged in

Als je de reclame op TV ziet, dan eten die kindjes liever voedsel uit een potje van Olvarit. Heb ik zelf ook altijd gehad en ben kerngezond.

  • Door bianca82

bij ons is het een mix van potjes en gewoon met de pot mee.. alleen als wij iets eten waar iets inzit wat onze dochter niet mag (lactose bijvoorbeeld) dan krijgt ze een potje..