In Helden van het Máxima volgen we werknemers en patiënten van het Prinses Máxima Centrum. Dit centrum voor kinderen met kanker is nu een jaar open. Hoe draait het ziekenhuis? Wat waren afgelopen jaar hoogte-, maar ook dieptepunten?

In de derde aflevering zien we verpleegkundig specialist Kim die van haar vakantie terugkomt om patiënt Koen voor te bereiden om voor de laatste keer naar huis te gaan. Ook verpleegkundige Arno neemt afscheid van Koen en heeft het daar achter de schermen moeilijk mee.

Met de concentratie van de zorg rondom kinderen met kanker, komen ook de sterfgevallen samen. Dat doet wat met de dynamiek van het team. Directeur en arts Rob Pieters ziet welk effect dit heeft op de medewerkers en gaat op zoek naar oplossingen hiervoor.
 
We zien Arno ook thuis bij zijn gezin, waar zijn baan in het Prinses Máxima Centrum weleens doorwerkt in de thuissituatie. Chirurg Mark Wijnen hoopt met de nieuwe 3D-techniek, ontwikkeld door researcher Lianne, zich beter te kunnen voorbereiden op de operatie van patiënt Matas. En het leven van teamleider apotheek Karima neemt een mooie wending.

Kijk hier deel 1 en deel 2 terug

update

Vernieuwde uitzendingen

De succesvolle serie Helden van Máxima was afgelopen zomer te zien bij AVROTROS. Patiënten en medewerkers van het Prinses Máxima Centrum vertelden in de serie hun verhaal. Verpleegkundigen Kim en Arno, en de jonge Koen die ongeneeslijk ziek is. Op verdrietige en vrolijke momenten.

Het resultaat: een unieke kijkje achter de schermen van dit bijzondere ziekenhuis. Vanaf nu is deze prachtige serie te zien met indrukwekkende éxtra beelden. Met nieuwe verhalen van kinderen en medewerkers. Kijk nu exclusief op NPO Start of boven dit bericht op www.zorg.nu.