In de eerste aflevering van Helden van het Máxima zien we hoe een compleet nieuw ziekenhuis vanaf de grond af aan wordt opgebouwd. De eerste fase na de opening is hectisch. Honderden nieuwe medewerkers zoeken hun weg binnen het Centrum en er is nog geen routine.

We volgen verpleegkundige Kim die op jonge leeftijd iemand in haar omgeving verloor aan kinderkanker en toen besloot dat ze daar iets mee wilde doen. Samen met een ziek kindje dansend op de muziek van de Snollebollekes laat zij zien dat zorg en plezier dicht bij elkaar liggen. En we zien Arno, die zijn weg nog aan het zoeken is in het Centrum maar het voor de kinderen zo aangenaam mogelijk wil maken. Ook volgen we initiatiefnemer Rob Pieters. Zijn jarenlange droom om het Centrum te starten, is nu werkelijkheid geworden. Rob is naast medisch directeur ook kinderoncoloog en heeft heel veel werk en energie gestoken in dit nieuwe Centrum. Zijn inspirerende aanpak zie je overal terug in het Máxima. We lopen ook mee met Karima, hoofd van de apotheek. Zij vindt het heel lastig om het Centrum thuis los te laten. ‘Je wordt geconfronteerd met heftige verhalen, daar moet je wel tegen kunnen.’ Een privéleven heeft zij daarom bijna niet.

Over Helden van het Máxima

In de serie Helden van het Máxima volgen we de medewerkers van het Prinses Maxima Centrum die zich allemaal op hun eigen manier met hart en ziel inzetten voor zieke kinderen. Hoe gaan zij om met moeilijke momenten, zoals een slechtnieuwsgesprek? Hoe is het om afscheid te nemen van kinderen waar je zo lang voor gezorgd hebt? We volgen acht medewerkers van het Centrum, niet alleen in het ziekenhuis, maar ook thuis in hun privéleven.

update

Vernieuwde uitzendingen nu te kijken

Afgelopen zomer zond AVROTROS de succesvolle serie Helden van Máxima uit. Een jaar lang volgden we medewerkers en patiënten van het Prinses Máxima Centrum. Verpleegkundigen Kim en Arno, en de jonge Koen die ongeneeslijk ziek is. Van apotheker tot directeur, op verdrietige en vrolijke momenten, als het goed gaat maar ook als het lastig is.

Het resultaat is een unieke inkijk achter de schermen van dit bijzondere ziekenhuis. Vanaf nu is deze prachtige serie te zien met indrukwekkende éxtra beelden. Met nieuwe verhalen van kinderen en medewerkers. Kijk nu exclusief op NPO Start of via de video boven dit bericht op www.zorg.nu.