Welke rol kan kou spelen bij het verbeteren van onze gezondheid? En hoe goed en gezond is het voor ons allemaal om het af en toe eens heel koud te hebben?

Immuunsysteem beïnvloeden met kou-oefeningen?
Kun je je immuunsysteem beïnvloeden door een ijskoud bad of koude douche? Sommige mensen zweren bij de methode van 'The Iceman' Wim Hof, maar is die methode ook wetenschappelijk te onderbouwen? Antoinette spreekt met onderzoeker Matthijs Kox.

Terugkijken: Je immuunsysteem beïnvloeden met een ijsbad of koude douche?

Nieuwe behandeling: tumor bevriezen
Antoinette volgt ook meneer Scheffer die een nieuwe methode ondergaat om zijn longkanker te behandelen. De tumor wordt hierbij bevroren en de bijwerkingen zouden daardoor minimaal zijn. Kan meneer Scheffer gewoon blijven biljarten na de behandeling?

Terugkijken: Cryoablatie als alternatief voor bestraling?

Koelen na een hartinfarct
En: Onderzoekers hebben een nieuwe methode ontwikkeld waarmee het hart na een acuut hartinfarct gekoeld wordt. We spreken Patrick van 51, die de behandeling heeft gekregen na een hartinfarct. Hoe gaat het nu met hem?

Terugkijken: Minder restschade aan het hart door koelbehandeling na infarct

Een koudepak tegen diabetes?
Maastricht University bekijkt of een zogenaamd 'koudepak' kan helpen voor de behandeling van mensen met een voorstadium van diabetes. Verbetert hun suikerhuishouding als zij tien dagen iedere dag een uur liggen te rillen in het pak? 

Terugkijken: Rillen van de kou tegen diabetes type 2?