In de derde uitzending volgt Ria Bremer onder andere Jordy en Larissa. De 20-wekenecho werd het begin van een horrorscenario. Daar is te zien dat bij hun nog ongeboren zoontje een gedeelte van het middenrif ontbreekt, waardoor organen zoals de longen, het hart, de maag of de lever naar boven kunnen kruipen met alle gevolgen van dien.

Er is sprake van een zogeheten hernia diafragmatica. En dan komt de vraag: willen jullie de zwangerschap eventueel afbreken? 'Geen denken aan'. Ze zetten alles op alles, en Bremer volgt ze tijdens dit traject.

Dossier: Hoe Bevalt Nederland

Ook in deze uitzending: Anno en Vera. Ze verloren vier kinderen tijdens verschillende zwangerschappen. Over hoe ze toentertijd zijn opgevangen, zijn ze niet te spreken. De kinderwens bleef, en uiteindelijk gebeurde er toch iets heel moois. Er werd een tweeling geboren.

Hoe het nu gaat met de tweeling gaat? Goed! Dit zijn Wessel en Quirine nu, bijna twintig jaar later.

Zwanger worden, zwanger zijn en bevallen. Hoe was het vroeger, hoe gaat het nu, en hoe gaat het in de toekomst? Ria Bremer vergelijkt haar grote zwangerschapsenquête uit 1983 met een groot onderzoek uit 2018, uitgevoerd door EenVandaag. 16.000 vrouwen deden mee. Hoe Bevalt Nederland zit, naast interessante zwangerschapscijfers- en statistieken, vol met persoonlijke verhalen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste ontwikkelingen in de voorplantingsgeneeskunde. Meer zien van Hoe Bevalt Nederland? Bekijk het dossier!