Dansen met de dood en vechten voor het leven. Dat doen 600 kinderen per jaar in Nederland als ze horen dat ze kanker hebben. Voor hen is een gloednieuw ziekenhuis bedacht, met maar één doel: ieder kind van kanker genezen. Maar hoe werkt dat, een nieuw kindercentrum opzetten? En wie zijn de mensen die ervoor kiezen om hier te werken, in een omgeving waar tussen leven en dood vaak slechts een deur zit? We volgen hen een jaar lang in dit gebouw, vernoemd naar een koningin die nog een prinses was toen het idee ontstond.

Rob, directeur van het Centrum en arts: 'Ieder kind met kanker dat doodgaat, is er één te veel. Dat is voor dokters en verpleegkundigen al ingrijpend, laat staan voor de ouders. En als je dan met z'n allen een topcentrum kan neerzetten, dat als doel heeft alleen maar kinderen met kanker beter te maken, dat is heel bijzonder.'

info
clock 12 sep 2019, 9:38

Helden van het Máxima maakt kans op de Gouden Televizier-Ring 2019

Helden van het Máxima zit bij de laatste 25 programma's! Help jij ons de Gouden Televizier-Ring te winnen? Breng hier je stem uit.

In de tweede aflevering van Helden van het Máxima kijken we mee met Jan Molenaar, onderzoeker in het Prinses Maxima Centrum. Het draait in het Centrum niet alleen om zorg, ook om research. Een nauwe samenwerking tussen zorg en research zal leiden tot meer genezing van kinderen met kanker. Het doel van Molenaar is om in ieder geval één kindje met neuroblastoom te genezen. Ook zien we in deze uitzending patiënt Koen weer terug, die een belangrijke biopt krijgt die Molenaar gaat onderzoeken.

Meer zien? Kijk de uitzending hierboven terug.

Heb je de eerste uitzending van Helden van het Máxima gemist?

Kijk terug: 'Mensen maken het mooi' | Helden van het Máxima