De redactie van Zorg.nu constateert dat er wereldwijd meisjes zijn die gezondheidsklachten hebben gekregen na het ontvangen van hun HPV-vaccinatie. Dit beeld wordt bevestigd door Bijwerkingen Centrum Lareb en de overkoepelende databank Vigibase waar wereldwijd meldingen over HPV vaccinatie binnenkomen. Van tevoren zijn er recente cijfers hierover uitgezocht die in de uitzending zijn genoemd.

In de uitzending wordt gewezen op de noodzaak voor meer (transparant) onderzoek. Momenteel wordt er onderzoek gedaan door het RIVM. Hopelijk gaat dit onderzoek wel de antwoorden geven op de vragen waar ouders nu mee blijven zitten.

Het RIVM is van tevoren uitgebreid ingelicht over deze uitzending en ook uitgenodigd om in de studio een toelichting te komen geven. Helaas was er niemand bij het RIVM hiervoor beschikbaar, zie de reactie van het RIVM hier.

Het is belangrijk dat ouders vermoede bijwerkingen melden bij Bijwerkingen Centrum Lareb zodat er zo snel mogelijk meer duidelijkheid komt voor de betrokken ouders en hun kinderen.

Lees hier de uitgebreide reactie van Zorg.nu.