We geven je in dit artikel een recept voor zelfgemaakte cruesli. Lekker door de yoghurt. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten.

Dit is een recept naar aanleiding van aandacht van Dokters van Morgen over het Pioppi-dieet. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. Let op: gebruik je medicijnen, overleg dan altijd met je huisarts als je start aan dit dieet omdat het invloed kan hebben op je cholesterol- en bloedsuikerwaarden.

Dit recept komt van Peter en zijn vrouw Annemie. Peter is al een tijd terug gestart met het Pioppi-dieet, zoals te zien is in onze uitzending. Eerder al gaf Peter tips hoe je om kunt gaan met verleidingen in je omgeving.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Smelt een eetlepel kokosvet en voeg daar naar smaak kaneel aan toe. Doe in een bakje verschillende zaden en noten, bijvoorbeeld stukjes walnoot, stukjes amandel, lijnzaad en zonnebloempitjes.

Voeg de ingrediënten op gevoel toe. Je kunt natuurlijk ook in één keer een grote portie maken zodat je er wat langer mee kunt doen.

Doe de cruesli voor ongeveer 10 minuten in de oven. Het moet een goudbruine kleur krijgen, is dit na tien minuten nog niet het geval laat het dan nog iets langer in de oven. Maar pas op, de cruesli kan ook snel verbranden. Eet smakelijk!

Meer ontbijt-inspiratie vind je hier