In dit artikel een recept voor spruitjes! Klaargemaakt door Jorriene. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten.

Dit is een recept naar aanleiding van aandacht van Dokters van Morgen over het Pioppi-dieet. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. Let op: gebruik je medicijnen, overleg dan altijd met je huisarts als je start aan dit dieet omdat het invloed kan hebben op je cholesterol- en bloedsuikerwaarden.

Dit recept komt van Jorriene, 1 van de 3 kandidaten uit onze uitzending. Bekijk hier hoe het nu met haar gaat. Wil je meer recepten van Jorriene zien? Volg haar dan op Instagram: @la_dolce_vitaal.

Ingrediënten:

  • 150 gram diepvriesspruitjes
  • 100 gram gebakken champignons
  • 30 gram gemengde noten
  • 20 gram crème fraîche
  • Snuf cayennepeper

Jorriene vertelt hoe je dit gerecht klaarmaakt:

'De laatste tijd kwam ik, tijdens het verdiepen in koolhydraat beperkte gerechten en groente, steeds vaker spruitjes tegen. Ik besloot dat het hoognodig tijd was mijn groente repertoire uit te breiden en dus maakte ik spruitjes met gebakken spek. Het beviel. Inmiddels ben ik wat uitprobeersels verder en ben ik fan. Een pak diepvriesspruiten is relatief goedkoop en ik haal er 3 porties uit! Binnen 5 minuten zijn ze gekookt dus lekker snel.

Ik maak ze tegenwoordig als volgt: spruitjes in een (steel)pannetje met laagje water, kort koken. Met een paar minuten zijn ze gaar. Ik knip de spruitjes gekookt doormidden. Ondertussen heb ik in een koekenpan wat ghee (olijfolie kan ook! - red.) laten smelten en cayennepeper erin gestrooid gevolgd door en een handje grofgehakte noten. Even aanfruiten en dan de gehalveerde spruiten toevoegen en deze goed roeren zodat het vet van de ghee een glimmend laagje vormt om elke spruit! Ik had gister champignons gebakken en hiervan een schep door de spruitjes gedaan. Ik kies ervoor dit gerechtje af te toppen met een dot crème fraîche. Wanneer je dit niet doet is een drizzle olijfolie een optie. Want wie het Pioppi-dieet volgt dient 2 tot 4 eetlepels biologische extra vierge olijfolie per dag tot zich te nemen.'