Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. We geven je in dit artikel een recept voor een courgettebootje.

Dit is een recept naar aanleiding van aandacht van Dokters van Morgen over het Pioppi-dieet. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. Let op: gebruik je medicijnen, overleg dan altijd met je huisarts als je start aan dit dieet omdat het invloed kan hebben op je cholesterol- en bloedsuikerwaarden.

Meer weten over het Pioppi-dieet? Bekijk het dossier met alle info!

Dit recept komt van Jorriene, 1 van de 3 kandidaten uit onze uitzending. Bekijk hier hoe het nu met Jorriene gaat.

Ingrediënten:

  • Courgette (1)
  • Broccoliroosjes (handje)
  • Kipfilet (1) in kleine stukjes
  • Kruiden (bijvoorbeeld: biologische shoarmakruiden)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Hol de courgette uit en smeer deze in met olijfolie. Stop de courgette 20 minuten in de oven. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze beetgaar. Verhit olijfolie in een pan, bak de kip en voeg de kruiden toe. Doe ook het uitgeholde vruchtvlees van de courgette in de pan en bak als laatst ook de broccoli nog even mee. Roer alles door elkaar. Haal de courgette uit de oven en doe de vulling in de courgette. Eet smakelijk!