Broccolitaart: snel gemaakt, super lekker en makkelijk om mee te nemen!

Dit is een recept naar aanleiding van aandacht van Dokters van Morgen over het Pioppi-dieet. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. Let op: gebruik je medicijnen, overleg dan altijd met je huisarts als je start aan dit dieet omdat het invloed kan hebben op je cholesterol- en bloedsuikerwaarden.

Dit recept komt van Jorriene, 1 van de 3 kandidaten uit onze uitzending. Bekijk hier hoe het nu met haar gaat. Wil je meer recepten van Jorriene zien? Volg haar dan op Instagram: @la_dolce_vitaal.

Ingrediënten:

  • 450 gram broccoli (Vers of uit de diepvries)
  • 200 gram champignons
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • 100 gram gerookte kip (Let op: Gerookte kip uit een pakje bevat toevoegingen. Dat is niet Pioppi-proof. Om helemaal Pioppi–proof te blijven, zou je bijvoorbeeld restjes van zelfgebraden biologische kip kunnen gebruiken)
  • 150 gram kruidenroomkaas (Zoek wel naar een 'pure' versie zonder toevoegingen zoals suiker! Je kunt ook crème fraîche gebruiken. Gebruik je crème fraîche of een roomkaas zonder kruiden voeg dan zelf nog kruiden toe zoals tijm, dille of bieslook).
  • 5 eieren
  • Gesnipperd uitje

Zo maak je het:

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze beetgaar. Verwarm de oven voor op 165 graden. Snijd de champignons in plakjes en bak deze samen met het uitje in olijfolie. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en voeg toe aan de champignons en het uitje. Voeg ook de broccoli toe. Klop de eieren en roomkaas/crème fraîche los en voeg zout, peper en eventueel andere kruiden toe. Vet een ovenschaal licht in met boter. Doe het groenten-mengsel in de schaal en giet het ei-mengsel eroverheen. Halveer de tomaatjes en druk deze in de bovenkant. Zet de schaal voor 30-40 minuten in de oven.