In dit artikel geven we je een recept voor een boerenomelet. Het recept komt van Jorriene, is budgetproof en bíjna Pioppi-proof.

Dit is een recept naar aanleiding van aandacht van Dokters van Morgen over het Pioppi-dieet. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. Let op: gebruik je medicijnen, overleg dan altijd met je huisarts als je start aan dit dieet omdat het invloed kan hebben op je cholesterol- en bloedsuikerwaarden.

Dit recept komt van Jorriene, 1 van de 3 kandidaten uit onze uitzending. Bekijk hier hoe het nu met haar gaat. Wil je meer recepten van Jorriene zien? Volg haar dan op Instagram: @la_dolce_vitaal.

Eerder al heeft Jorriene uitgelegd hoe je het Pioppi-dieet volgt met een kleine beurs.

Ingrediënten:

  • Zak Italiaanse groenten (600 gram, uit de diepvries) = €1,68
  • 8 eieren (uit een voordeeldoos van 15 scharreleieren) = €1,46 
  • Gerookte kipfilet (Let op: Gerookte kip uit een pakje bevat toevoegingen. Dat is niet Pioppi-proof. Om helemaal Pioppi–proof te blijven, zou je bijvoorbeeld restjes van zelfgebraden biologische kip kunnen gebruiken.) = €1,56 
  • Cheddar (Let op: Cheddar uit een pakje is goedkoop, maar bevat toevoegingen. Helemaal Pioppi-proof is het om met de kaasschaaf zelf plakken van volvette biologische kaas te maken.) = €0,86

Uit deze omelet haal je vier porties. €5,56 gedeeld door vier = €1,85 per portie.

Zo maak je het:

Laat de groenten ontdooien. Verwarm de oven voor op 165 graden. Maak eventueel de grote stukken groenten wat kleiner. Wok de groenten kort in een pan met een scheut olijfolie. Klop 8 eieren los en voeg naar smaak kruiden toe. Snijd de kipfilet in slierten. Roer de kipfilet en gewokte groenten door het eimengsel. Vet een ovenschaal in. Giet een dun laagje van het groenten/kip/ei-mengsel in de ovenschaal en leg er plakken kaas op. Daarna weer een laagje van het mengsel. Dan weer kaas, en vervolgens de rest van het mengsel. Daarna kan de schaal de oven in voor ongeveer 40 minuten. Overgebleven porties kun je de volgende dag eten of invriezen.