Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. We geven je in dit artikel drie suggesties om te ontbijten met eieren.

Dit is een recept naar aanleiding van aandacht van Dokters van Morgen over het Pioppi-dieet. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. Let op: gebruik je medicijnen, overleg dan altijd met je huisarts als je start aan dit dieet omdat het invloed kan hebben op je cholesterol- en bloedsuikerwaarden.

Meer weten over het Pioppi-dieet? Bekijk het dossier met alle info!

Met eieren kun je eindeloos variëren en ze vullen goed.

Dit zijn recepten voor 1 persoon.

  • Omelet met groenten. Bak in een pan met boter groenten naar keuze, bijvoorbeeld spinazie, champignons, tomaat, ui en paprika. Kluts twee eieren los en giet dit na ongeveer vier minuten in de pan. Wanneer de bovenkant van het ei niet meer vochtig is kun je hem dubbelklappen en vervolgens omkeren. Leg er een paar plakjes kaas op, laat smelten en voilà: klaar is je omelet. Bestrooi eventueel met zout en peper.
  • Roerei met avocado en geitenkaas (en spek). Kluts twee eieren los. Verhit olie boter in en pan en giet het eimengsel erin. Blijf nu met een spatel roeren zodat je 'stukjes' ei krijgt. Ondertussen stolt het ei. Eventueel kun je in een los pannetje stukjes spek krokant bakken. Na ongeveer vijf minuten is het ei niet meer vochtig. Snijd ondertussen een halve avocado in stukjes. Doe het roerei in een kommetje, meng met de stukjes avocado en brokkel er geitenkaas over (en eventueel de spekjes).
  • Wrap van ei. Kluts twee eieren los met een scheutje room. Verhit olie boter in en pan en giet het eimengsel erin. Laat het ei op middelhoog vuur stollen en keer om als de bovenkant niet meer vochtig is. Bak aan beide kanten lichtbruin, dit zal zo'n 5 tot 6 minuten duren. Haal de eiwrap voorzichtig uit de pan. Je kunt hem nu beleggen met ingrediënten naar keuze. Denk aan zalm, lente-ui en rucola, of tomaat, spek en ijsbergsla, of kipfilet en avocado.