Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. We geven je in dit artikel drie suggesties voor Pioppi-proof avondeten.

Dit is een recept naar aanleiding van aandacht van Dokters van Morgen over het Pioppi-dieet. Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. Let op: gebruik je medicijnen, overleg dan altijd met je huisarts als je start aan dit dieet omdat het invloed kan hebben op je cholesterol- en bloedsuikerwaarden.

Meer weten over het Pioppi-dieet? Bekijk het dossier met alle info!

Courgetti maak je door dunne sliertjes te maken van een courgette met een kaasschaaf of een spirelli.

  • Courgetti met tomatensaus. Bak in een pan een uitje, knoflook, paprika en tomaat. Eventueel kun je gehakt of kip toevoegen, bak dit dan als eerste. Voeg de courgetti toe en bak twee minuten mee. Voeg op het eind een pak gepelde tomaten toe en laat pruttelen. Top af met mozzarella en rucola.
  • Courgetti met pesto. Leg in een ovenschaal kleine, hele tomaatjes en giet er een beetje olijfolie over. Stop dit voor ongeveer 45 minuutjes in de oven op 160 graden. Maak pesto door basilicum, parmezaanse kaas, olijfolie, pijnboompitten, knoflook, zout en peper te mixen. Bak de courgetti twee minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens alles samen. Optioneel: bak garnalen en voeg toe. Top af met parmezaanse kaas.
  • Courgetti met crè­me fraî­che. Bak een uitje, knoflook, champignons en optioneel spekjes in een pan. Bak de courgetti twee minuten op hoog vuur mee. Voeg crème fraîche toe en knip bieslook in kleine stukjes.

Eet smakelijk!