In 'Ik wil een kind' volgen we stellen en singles die niet op de 'normale' manier een kind kunnen krijgen. In deze video worden ze aan je voorgesteld.

Bekijk hier de kick-off-uitzending van 'Ik wil een kind'

Arenda heeft zelf geen kinderwens. Wel heeft ze besloten om draagmoeder te worden voor een homostel. 'Het moederschap is niet voor mij. Toch vertelt mijn lichaam mij iets anders.' Ze is lesbisch en voelt daarom extra sympathie voor homostellen die juist ontzettend graag een kind willen. 'Ik ben jong genoeg om een kind te baren en oud genoeg om te weten dat ik dit echt graag wil doen voor een homostel.'

Stel zoekt stel voor co-ouderschap

Baukje en Talitha zijn een stel en zoeken een mannenstel om een co-ouderschap mee aan te gaan. Met vier man sterk willen zij in deeltijd een kind grootbrengen. Ook Dennis van 29 jaar zoekt een co-ouder. Hij is homo en heeft geen partner. 'Ik heb een vaste baan als leerkracht in het basisonderwijs en een mooi appartement met extra slaapkamer. Een eigen mini-mens op aarde neerzetten lijkt me prachtig. Ik wil dit niet zomaar doen, alleen bij een hele goede match.'

Draagmoeder gezocht

Quincy en Remco zoeken een draagmoeder. Ze plaatsen een oproep op Facebook. 'Hallo lieve Facebookvrienden. Wij zijn al een jaar of twee actief op zoek naar een draagmoeder. Na vele malen teleurgesteld te zijn willen wij, hoe moeilijk het ook is, jullie om hulp vragen en dit bericht te delen.'

Rosalyn en Jeroen zoeken een draagmoeder, omdat Rosalyn om medische redenen geen kinderen kan krijgen. Ze heeft het MRKH-syndroom, wat betekent dat ze geen baarmoeder heeft.

Meer over het MRKH-syndroom

Bibi en Lotte zochten een spermadonor - en die bleek zich te bevinden in hun eigen kring. Goede vriend Martijn wil donor zijn. We volgen de drie in dit traject.

Jora en Laurens zijn al 20 jaar samen en zouden samen graag toch nog een kind krijgen. Maar helaas is Jora nu te oud om nog zwanger te worden. Ze zoeken een vrouw om te helpen, maar dat is nog niet makkelijk.

Het stel Aart en Sjors is al vier jaar bezig met hun kinderwens. Ze zijn opnieuw opzoek naar een draagmoeder omdat het met eerdere draagmoeders uiteindelijk niet is gelukt. Net wanneer ze uit willen wijken naar het buitenland, meldt zich een geschikte vrouw in Nederland.