In 'Ik wil een kind' kijken we mee met stellen en singles die hun kinderwens in vervulling willen brengen. Zo ook met Baukje en Talitha die een homostel zoeken op samen een kindje mee op te voeden. Hoe is het met ze nu de opnames zijn afgelopen?

'We beseffen dat we enorme geluksvogels zijn! We begonnen 2,5 jaar geleden aan dit avontuur met een wens en een visie: een homostel vinden, die potentieel onze allerbeste vrienden zouden kunnen worden en met wie we een kind (of meerdere) mogen opvoeden. Dat het ons gelukt is om twee fantastische mannen te ontmoeten waarbij alles klopt en goed voelt, voelt als een ‘cadeautje’. Vervolgens mochten we al vrij snel onze zwangerschap vieren, die ook nog eens goed verliep. En op Moederdag werden we de papa’s en mama’s van een kerngezond en lief meisje: Jule!

En hoe het sindsdien met ons gaat? Super goed! Onze kleine meid doet het super, en dat is eigenlijk het enige wat telt. Maar ook met ons alle vier gaat het heel goed. Alle clichés zijn waar: Een kindje krijgen is overweldigend. We zijn verliefd, moe, gelukkig en soms onzeker. Na de eerste intensieve kraamweken, waarbij Jule de hele tijd bij ons (Baukje en Talitha) was maar de papa’s bijna dagelijks langskwamen om mee te helpen en te knuffelen, zijn we langzaam gaan opbouwen naar een 50/50 verdeling. Elke week was Jule iets vaker en langer bij de papa’s. Dat was even wennen voor Jule, maar misschien nog wel het meest voor Talitha. Want zij vond dat, onder de invloed van haar hormonen, ontzettend moeilijk, dat zullen we niet ontkennen. En dat terwijl Oskar en Jan, als twee even verliefde vaders, natuurlijk niet konden wachten om thuis voor hun dochter te zorgen. Maar naarmate Jule ouder en Talitha steeds meer de oude werd, werd dat makkelijker.

Afgelopen zomervakantie zijn we met elkaar twee weken op vakantie geweest in Frankrijk. Dat was, naast een heel gezellig vakantie, ook heel fijn voor Jule. Want zo konden we als ouders allemaal van elkaar leren en Jule evenveel aan ons allemaal wennen. Inmiddels woont Jule, nu vier maanden oud, 3 dagen in de week bij Oskar en Jan en de overige 4 bij Baukje en Talitha. Het is een heerlijk kind: gezond, vrolijk, nieuwsgierig… en vooral heel erg geliefd!
Willen jullie weten hoe het verder met Jule en ons gaat? Volg dan ons gezinnetje op Instagram.'

Kijk hier de uitzendingen met Baukje en Talitha terug