Kandidaten Marilène en André nemen samen met Antoinette de proef op de som: ze stoppen een maand lang met drinken. Wat zijn daarvan de resultaten?

Hierboven zie je een fragment uit de uitzending. Kijk de hele uitzending van Dokters van Morgen over alcohol hier.​​​​​​​

Voorafgaand aan het experiment wordt hun gezondheid getoetst: wat is bijvoorbeeld hun rusthartslag, hoe fit zijn ze en hoeveel wegen ze? Ook hun reactievermogen wordt getest: hoe snel (en foutloos) kunnen ze reageren?
 
Voor de vrolijke en goedlachse Marilène ging een wereld open tijdens ons experiment. Waar zij als studente normaal gesproken veel feestjes heeft en veel drinkt, blijkt al snel dat zij nuchter stappen eigenlijk net zo gezellig vindt.
 
Alledrie de deelnemers blijken aan het eind van de maand beter te scoren op de gezondheidsonderzoeken, en sneller te kunnen reageren in de test. André ging er van alledrie de deelnemers het meeste op vooruit toen hij een maand lang geen alcohol dronk. Hij viel af, zijn bloeddruk en bloedwaardes verbeterden en hij werd veel alerter en fitter geworden.

Hoe gaat het nu met Marilène?

En hoe gaat het nu met André?