Antoinette spreekt in de tweede aflevering van Dokters van Morgen met Elbrich, die op haar negende vanwege kanker moest starten met chemotherapie en preventief een eierstok liet invriezen. Nu, bijna vijftien jaar later, volgt Dokters van Morgen het hele proces van het ontdooien en het terugplaatsen van haar eierstok. Is het mogelijk voor Elbrich en haar man om toch zwanger te worden? 

Terugkijken: Zwanger na intensieve chemo's: het kan!

Anticonceptiegel voor mannen

Daarnaast is er aandacht voor - ja, hij bestaat eindelijk - een anticonceptiemiddel voor mannen. Een gel, ontwikkeld in Engeland, die door het smeren op de bovenarm van de man een zwangerschap bij een vrouw kan voorkomen. Antoinette gaat de straat op met de vraag: is de Nederlandse man bereid deze gel te gebruiken? En; vertrouwen de vrouwen de smeer-bereidheid van de mannen?

Terugkijken: Anticonceptie voor mannen: is deze gel dé uitkomst?

De overgang uitstellen?

De overgang uitstellen door eierstokweefsel in te vriezen en tegen de tijd dat de overgang begint weer terug te plaatsen in het lichaam. In Engeland kan het! Antoinette spreekt met Emma, die zich heeft aangemeld voor de behandeling. Waarom wil ze de overgang uitstellen? Antoinette gaat ook langs de kliniek in Engeland die de behandeling aanbiedt, en spreekt met een Nederlandse arts die kritiek heeft.

Terugkijken: De overgang uitstellen: waarom en hoe?

Een apparaatje om je hormonen mee te meten

En bekijk ook de webonly-video met het verhaal van Suzanne Smith.  Suzanne Smith heeft de Ziekte van Addison. Ze doet mee met een onderzoek waarbij ze gebruik maakt van een apparaatje om haar hormonen te meten. Met het apparaatje kunnen mensen die een hormoongerelateerde ziekte hebben beter onderzocht worden en kan ook de medicatie beter ingesteld worden.

Kijk de video: Een apparaat om hormonen in het lichaam te meten