Het Pioppi-dieet draait om gezond eten en koken met natuurlijke producten. Geen pakjes of zakjes, geen koolhydraten, wel veel groenten en goede vetten. Een pizza lijkt daar misschien niet aan te voldoen, maar deze pizza met een bodem van bloemkool is helemaal Pioppi-proof.

Meer weten over het Pioppi-dieet? Bekijk het dossier met alle info!

Ingrediënten:

  • Een halve bloemkool
  • 1 ei
  • Zout en peper
  • Verse of gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, basilicum)
  • 70 gram geraspte kaas

Aan de slag:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en hak deze fijn (of gebruik de keukenmachine!).
  • Doe de bloemkool vier minuten in de magnetron.
  • Waarschijnlijk is de bloemkool wat nat. Om het vocht eruit te halen kun je de bloemkoolsnippers in een droge theedoek doen en dan uitknijpen.
  • Mix de bloemkool samen met het ei, de kaas en de kruiden tot een 'beslag/deeg'.
  • Verdeel het mengsel over een bakplaat en zorg dat het een egaal geheel wordt.
  • Bak de pizza ongeveer 20 minuten in de oven totdat deze een lichte bruine kleur krijgt.
  • Haal de pizza uit de oven en beleg met ingrediënten naar keuze. Bijvoorbeeld tomatensaus, mozzarella, paprika en champignons.
  • Stop de pizza vervolgens nog zo'n tien minuten in de oven.
  • Top af met rucola.

Eet smakelijk!

De kandidaten uit onze uitzending hebben de pizza's ook gemaakt: