Nationale-Nederlanden (NN) en OHRA hebben de premie voor hun basisverzekering bekend gemaakt. De verzekeraars schrijven de stijging toe aan een toename van de zorgkosten.

De basisverzekering van NN gaat volgend jaar met 9,02 euro (7,5 procent) omhoog tot 128,60 euro per maand. 'De zorgkosten stijgen in 2019 als gevolg van reguliere loon- en prijsstijgingen en door de toenemende vraag naar zorg', aldus NN. Om de stijging te beperken zegt het verzekeringsconcern financiƫle reserves uit het eigen vermogen in te zetten.

Zorgpremie OHRA

Ook OHRA maakte zijn nieuwe premie donderdag bekend. De maandpremie komt uit op 116,30 euro. Dat betekent een stijging van 8,34 euro, ofwel 7,7 procent. Ook OHRA noemt de stijgende zorgkosten als oorzaak van de duurdere premie. 'Net als voorgaande jaren zet OHRA een deel van haar eigen reserves in om de stijging van de premie van de basisverzekering te dempen.'

Zorgpremie DSW

DSW maakte in september traditiegetrouw als eerste de nieuwe premie bekend. Daar gaat het maandbedrag met 4,50 euro omhoog tot 112 euro. In de miljoenennota werd uitgegaan van een stijging van een tientje.

Bron: ANP