Ouderen die graag een praatje willen maken, hun verhaal aan iemand kwijt willen of simpelweg wat gezelligheid zoeken, kunnen vanaf maandag 27 juli bellen naar een speciale Zomerbellijn voor senioren. Het initiatief is gestart door seniorenorganisatie KBO-PCOB.

'Nu de zomervakanties zijn begonnen, merken we dat veel senioren contact met anderen missen. De kinderen en kleinkinderen zijn op vakantie, de huishoudelijke hulp is ook een paar weken vrij. Mensen voelen zich dan snel eenzaam of willen gewoon even tegen iemand aan praten. Voor deze mensen hebben we de Zomerbellijn in het leven geroepen', legt Manon Vanderkaa, directeur van KBO-PCOB, uit.

Eenzaamheid onder ouderen

Buiten het opzetten van de Zomerbellijn, roept de ouderenorganisatie augustus uit tot Aanwaaimaand. Het is een oproep aan alle Nederlanders om extra om te kijken naar mensen die alleen zijn en wellicht wat aandacht kunnen gebruiken. 'Een buurman, een familielid of een bekende uit het verenigingsleven die nu weinig om handen heeft. Waai eens aan en knoop een praatje aan', aldus de organisatie.

De Zomerbellijn is op maandag tot en met donderdag van 10 uur tot 13 uur te bereiken op 030 3400 680.