Britse artsen hebben een bijzondere ontdekking gedaan tijdens de operatie van een vrouw die dacht dat ze leed aan de ziekte van Crohn. De artsen vonden stukjes plastic sausverpakking in haar darmen die de symptomen van de ziekte hadden veroorzaakt. De artsen roepen naar aanleiding van dit geval collega's op om in sommige gevallen verder te kijken dan de gebruikelijke diagnostiek. Dat meldt de BBC.

De vrouw kreeg de diagnose voor de ziekte in het Wexham Park ziekenhuis in Slough. De diagnose werd gesteld nadat de vrouw terugkerende pijn had in haar onderbuik. Toen de gebruikelijke behandelmethoden niet werkten, zagen de artsen de operatie als enige optie.

Verpakking in darmwand

Bij de operatie bleek het niet om de ziekte van Crohn te gaan, maar kwam aan het licht dat twee stukjes Heinz sausverpakking haar darmwand perforeerden. Toen de artsen de verpakking hadden verwijderd, verdwenen ook de klachten.

Buikklachten duurden al zes jaar

De vrouw had al zes jaar buikklachten en kan zich niet herinneren wanneer ze de stukjes verpakking moet hebben doorgeslikt. De artsen schreven hun bevindingen op in het British Medical Journal.

Ziekte van Crohn

Bij patiënten met de ziekte van Crohn zijn de dunne darm, de dikke darm, en/of de endeldarm chronisch ontstoken. De precieze oorzaak van de ziekte is onbekend.

Bron: BBC