Ziekenhuizen zetten dit jaar alles op alles om te voorkomen dat ze door een griepgolf worden overvallen. Er zijn nu nog niet massaal mensen ziek door griep, maar veel ziekenhuizen zijn al volop bezig met het komende griepseizoen, blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws.

De ziekenhuizen hebben zich voorbereid door meer personeel flexibel beschikbaar te hebben. Ook hebben ze meer personeel laten vaccineren. Ook hebben ze een speciaal griepteam aangesteld die het proces van diagnose moet versnellen.

Speciale griepkamers

In verschillende ziekenhuizen werden vorig jaar zogeheten griepkamers ingericht. Daar lagen alle patiënten met de griep bij elkaar, om te voorkomen dat ze andere patiënten in het ziekenhuis zouden besmetten.

De griepepidemie begon vorig jaar in half december en duurde twintig weken. Meer dan twee keer zo lang als gemiddeld. Veel ziekenhuizen lagen overvol met grieppatiënten. Sommige ziekenhuizen waren genoodzaakt een opnamestop in te stellen of operaties uit te stellen. Ook kampten de ziekenhuizen met capaciteitsproblemen, omdat veel personeel zelf ziek was.

Mocht je de griep nou onverhoopt al opgelopen hebben dan wil je daar natuurlijk zo gauw mogelijk weer vanaf. Daarom helpen we je bij Zorg.nu om van je griep af te komen.

Acht vragen en antwoorden over hoe je van de griep af komt

Bron: ANP MediaWatch / RTL Nieuws