De Antonius Zorggroep neemt de ziekenhuiszorg in de gemeente Noordoostpolder definitief over. De curatoren van de bankroete MC IJsselmeerziekenhuizen, de gemeente Noordoostpolder en de zorggroep zijn dat overeengekomen, laten ze weten.

De Antonius Zorggroep bestiert het Antonius Ziekenhuis met locaties in Sneek en in Emmeloord. Om de patiënten in de nieuwe situatie ook op langere termijn goed te kunnen opvangen, zal de groep extra ruimtes huren in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. De gemeente Noordoostpolder koopt dat gebouw aan.

Door het gebouw in eigendom te hebben, kan de gemeente meer regie voeren op het zorgaanbod

'Door het gebouw in eigendom te hebben, kan de gemeente meer regie voeren op het zorgaanbod in Noordoostpolder. We willen een goede zorgketen, dat wil zeggen een goede samenwerking tussen de verschillende vormen van zorg zoals de ziekenhuiszorg, huisartsen en thuis- en revalidatiezorg', zegt wethouder Marian Uitdewilligen.

'Overname zorgt voor duidelijkheid bij patiënten'

De overnamedeal zorgt voor duidelijkheid voor patiënten in de regio, schrijft minister Bruno Bruins (Medische Zorg) aan de Tweede Kamer. 'Ik ben blij dat het is gelukt om tot overeenstemming te komen, waardoor de zorg in de Noordoostpolder en op Urk dichtbij huis georganiseerd kan worden', aldus de bewindsman.

MC IJsselmeerziekenhuizen BV ging eind vorig jaar failliet. Lees hier alles over het faillissement.

Bron: ANP