De Smaakspecialist, leverancier van biologische producten en rawfoods, haalt zijn witte moerbeien uit de winkelschappen. De gedroogde besjes bevatten mogelijk de Bacillicus Cereus bacterie, die voedselvergiftiging kan veroorzaken. Ook de notenvruchtenmix van het merk Smaakt wordt teruggeroepen om dezelfde reden.

'Consumenten die de producten reeds hebben geconsumeerd en maag- en darmklachten hebben wordt geadviseerd een huisarts te bezoeken', aldus het bedrijf.

Moerbeien wit, 250 gram

De betreffende moerbeien zijn verkocht bij Albert Heijn, Jumbo, Spar, Coop, Makro, Dirk van den Broek, Carrefour, Plus, Hoogvliet en Emté supermarkten. Het gaat om 'moerbeien wit', 250 gram van RAW Organic Food, met lot code 17-25. De uiterste houdbaarheidsdatum is 20 juni 2018. De noten-vruchtenmix (200 gram) heeft een houdbaarheidsdatums van 31 maart 2018 en 6 april 2018. De lot codes zijn respectievelijk 17-26 en 17-27.

Consumenten die de producten gekocht hebben, kunnen ze terugsturen naar de Smaakspecialist. Ze krijgen dan hun geld terug.

Bron: ANP