Vrouwen met een flexcontract lopen een grote kans gediscrimineerd te worden omdat ze zwanger zijn of net moeder. Dat geldt voor vrouwen met een tijdelijk contract of uitzendkrachten, meldt het College voor de Rechten van de Mens. Het college analyseerde de ruim 800 meldingen die binnenkwamen op een meldpunt dat het dit voorjaar opende.

In de ongeveer zes weken dat het meldpunt in de lucht was, kwamen er 855 meldingen waarbij de indiener vermoedde dat er sprake was van zwangerschapsdiscriminatie. Bijna alle meldingen gingen erover dat een arbeidsrelatie werd beëindigd door zwangerschap of een hieruit veroorzaakte ziekte of aandoening.

Verantwoordelijkheid

Meer dan de helft waren tijdelijke contracten en ruim 150 gingen over uitzend- of detacheringswerk. De uitzendbranche moet betere informatie krijgen over haar verantwoordelijkheden, concludeert het college.

Zwangerschap

Bij de helft van de meldingen werd het contract niet verlengd wegens zwangerschap en bij een kwart volgde ontslag nadat ​een vrouw​ had gezegd zwanger te zijn. Lang niet altijd zei de opdrachtgever openlijk dat de zwangerschap de reden was​, maar werd bijvoorbeeld aangegeven dat er geen werk meer was of dat iemand slecht functioneerde.

Uitzending Radar

Het televisieprogramma Radar heeft aandacht besteed aan zwangerschapsdiscriminatie en de onwetendheid bij werkgevers.

Bekijk hier de uitzending

College van de rechten van de Mens

Adriana van Dooijeweert​, voorzitter van het College voor de rechten van de Mens, vindt dat de meldingen bevestigen dat actie nodig blijft om de ongelijke behandeling van vrouwen vanwege zwangerschap tegen te gaan. 'Veel uitzendorganisaties lijken niet op de hoogte van hun verantwoordelijkheden ten opzichte van hun zwangere werknemers. Hier moet verandering in komen.'

Flexcontracten

Het college stelde al eerder vast dat zwangere vrouwen en jonge moeders met een flexcontract grote kans lopen gediscrimineerd te worden. De inventarisatie van de klachten op het meldpunt bevestigen dat. Het college heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een serie aanbevelingen gestuurd.​

Inspectie

'Discriminatie bij zwangerschap is bij wet verboden en zou veel strenger gecontroleerd moeten worden door de Inspectie SZW', stelt FNV-bestuurder Zakaria Boufangacha in een reactie.

Actieplan

De overheid lanceerde eerder dit jaar een actieplan om zwangerschapsdiscriminatie terug te dringen, maar volgens de FNV is dit plan veel te slap. 'Er wordt in dat actieplan te veel nadruk gelegd op voorlichting aan de zwangere vrouw. Bovendien ligt het probleem niet bij de zwangere vrouw, maar bij werkgevers die stelselmatig de wet overtreden', aldus Boufangacha.

Wat vind jij, moet je als werkgever iemand een nieuw contract kunnen weigeren omdat zij zwanger is of jonge kinderen heeft?

Bron: ANP