Op donderdag 2 maart organiseerde Zorg.nu een groot debat over de zorg. Zorg nu dat je weet wat je waard bent: wat mag een extra levensjaar kosten? Mag een levensverlengende medicijnkuur op grond van de kosten geweigerd worden? En zorg nu dat de zorgverzekeraar van de stoel van de arts af gaat. Wie bepaalt hoeveel fysiobehandelingen jij nodig hebt: je fysiotherapeut of je zorgverzekeraar?

Debat terugkijken

Op de Facebookpagina en op het Youtubekanaal van Zorg.nu kun je het debat terugkijken of bekijk de video hieronder.

Belangrijk om te weten: je hoeft geen Facebook- of Youtube-account te hebben om de video te kunnen volgen.

Wie zijn aanwezig op het debat?

Hanke Bruins Slot van het CDA, Arno Rutte van de  VVD, Gerrit-Jan van Otterloo van 50PLUS, Renske Leijten van de SP, Pia Dijkstra van D66 en Linda Voortman van GroenLinks hebben hun medewerking toegezegd. Daarnaast zullen diverse deskundigen aan het woord komen, waaronder Andre Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland.

De woordvoerders zullen met elkaar in debat gaan, maar er is ook veel ruimte voor vragen en opmerkingen vanuit de zaal. Antoinette Hertsenberg zal het debat leiden.

Voorafgaand aan het debat zijn er aan bijna 37.000 mensen vragen gesteld over een van de twee thema's van het debat: wat mag een extra levensjaar kosten? Bekijk de uitslag van het onderzoek.

Meer info over het debat? Dat vind je hier.