Jongeren krijgen van het Voedingscentrum het advies om maximaal één drankje met veel cafeïne, zoals energiedrank en koffie, te drinken. Vorige maand overleed een 16-jarige jongen aan een overdosis cafeïne. Davis Cripe dronk twee energiedrankjes en een kop koffie, waarna zijn hart het begaf.

Uit onderzoek van het Voedingscentrum onder jongeren tussen de 11 tot 18 jaar blijkt dat 66 procent beweert slechte ervaringen te hebben met energiedrank. Zij geven aan er druk en hyperactief door te worden. Ook hebben ze slaapproblemen en storten ze in als ze het druk hebben.

10 gram cafeïne kan je fataal worden

Het Voedingscentrum verkondigt dat ze nauwelijks meldingen krijgen van overlijden door een te hoge cafeïne-inname. Volwassenen kunnen overlijden aan cafeïne als ze ineens een dosis van 10 gram innemen. Voor kinderen is het onduidelijk hoeveel cafeïne ze maximaal binnen mogen krijgen. In een kop koffie zit 85 milligram.

Cafeïne kan voor een verhoogde bloeddruk en hartkloppingen zorgen. Naast in energiedrank en koffie zit er veel cafeïne in cola, ijsthee en chocolade.

Bron: Nu.nl/RTL Nieuws