Zorgverzekeraar VGZ verhoogt de maandelijkse premie van de basisverzekering met 3,25 euro. Klanten betalen vanaf 1 januari 116,20 euro per maand voor het basispakket van VGZ. De premie van de basisverzekering van Menzis blijft gelijk en bedraagt 119 euro per maand.

Beide zorgverzekeraars zien de zorgkosten in Nederland toenemen. Ondanks dat gaat Menzis geen hogere premie vragen volgend jaar. VGZ beperkt naar eigen zeggen de premiestijging. 'Onze klanten willen niet elk jaar grote veranderingen. Dankzij de beperkte stijging, mede door de inzet van onze reserves, lukt het ons ook dit jaar weer stabiliteit te bieden', stelt bestuursvoorzitter Tom Kliphuis.

Lichte verhoging bij Univé

Bij Univé stijgt de goedkoopste zorgpremie eveneens met 3,25 euro naar 116,50 euro per maand.

Ook verhoging bij CZ

Eerder maakte zorgverzekeraar CZ al bekend de maandelijkse premie te verhogen naar 116,25 euro. Van de vier grootste zorgverzekeraars moet alleen Achmea (Zilveren Kruis) nog de zorgpremie voor 2018 bekendmaken.

Hoe kies je de juiste zorgverzekering?

Wat is voor jou de beste zorgverzekering? Dat verschilt omdat de behoeften aan zorg per persoon verschillend is. Zorg.nu heeft enkele tips op een rijtje gezet waar je op kan letten als je een nieuwe zorgverzekering kiest.

Tips voor het kiezen van de juiste zorgverzekering

Bron: ANP