Een 21-jarige Rotterdammer wordt ervan verdacht als verzorgende van een verpleeghuis in de gemeente Binnenmaas (ZH) een bewoonster om het leven te hebben gebracht. Ook wordt hij verdacht van twee pogingen tot moord, in andere verzorgingshuizen. De man is vrijdag aangehouden, zo meldde het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam maandag.

De zaak ging begin november rollen nadat in een verzorgingshuis in de gemeente Binnenmaas een bewoonster onwel was geworden. In het ziekenhuis ontstond het vermoeden dat haar zonder medische noodzaak insuline was toegediend. De betrokken vrouw overleefde het incident.

Meerdere zaken

Het verpleeghuis deed wel aangifte en de politie startte een groot onderzoek. Daarop kwamen twee andere soortgelijke incidenten boven water. In één van die zaken, ook in Binnenmaas, is de bewoonster wel overleden. In een instelling in Rotterdam werd een vrouw ook onwel, maar zij overleefde het.

Drie bekende incidenten

De verdachte werkte bij een aantal zorginstellingen.'Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de drie incidenten, maar het onderzoek is net begonnen', aldus het OM. De Rotterdammer zit vast in beperkingen en mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat.

Lichaam opgegraven

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het stoffelijk overschot van de vrouw die mogelijk is vermoord in het Putterhoekse verpleeghuis laten opgraven. Het lichaam is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat verder onderzoek doet naar de doodsoorzaak.

Reactie van familieleden

'Het verpleeghuis 't Huys te Hoecke treft geen blaam. Dit had in elk verpleeghuis in Nederland kunnen gebeuren.' Dat zeggen mensen met familie in 't Huys te Hoecke in een reactie.

Bron: ANP