Een medewerker van een zorginstelling in Spijkenisse heeft in een maand tijd ruim 18.000 euro gestolen van een 94-jarige terminaal zieke vrouw. De 45-jarige verzorger zit momenteel vast.

Zowel de politie als de zorginstelling werden gewaarschuwd door een vriendin van het slachtoffer. Zij merkte de verdwijning van sieraden op. Daarnaast zou de vrouw niet goed worden verzorgd. De terminaal zieke vrouw is na de melding goed opgevangen en ontvangt nu de juiste hulp en zorg.

Aan het werk zonder VOG

De verdachte was voor de zorginstelling aan het werk zonder Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Zo'n verklaring is sinds 2016 meestal verplicht bij functies waar gewerkt wordt met kwetsbare personen, vertrouwelijke gegevens of geld.

Volgens de politie had de zorginstelling de verdachte herhaaldelijk verzocht om toch een VOG te overhandigen. Nadat duidelijk was geworden dat de verklaring er niet kwam, heeft de instelling haar op non-actief gezet. De vrouw bleef echter het slachtoffer bezoeken.

De verzorger werd begin oktober aangehouden en de politie meldt dat zij nog steeds vast zit. Donderdag bepaalt een rechter of ze langer vast blijft zitten.

Bron: NU.nl / ANP