De Nederlandse techstart-up Nico.lab wil begin volgend jaar naar de beurs in Australië. Het bedrijfje heeft een softwareproduct ontwikkeld dat de diagnose en behandeling van beroertes aanzienlijk versnelt. Voor de verdere vermarkting hiervan wil directeur Robert Kuipers van Nico.lab op de beurs minimaal 3 miljoen euro ophalen.

Nico.lab is in 2015 ontstaan als spin-off van het Amsterdamse ziekenhuis AMC. Dit jaar wordt de software onder 3000 patiënten in verschillende ziekenhuizen in Nederland getest en vergeleken met de gangbare methode die al jaren wordt gebruikt om een beroerte vast te stellen.

Techbedrijf Nico.lab is wereldwijd gevraagd deel te nemen aan studies

Nico.lab won recent een Europese prijs van een half miljoen euro. Ook is het bedrijf gevraagd deel te nemen aan klinische studies in Noord-Amerika en Australië. Australië is sowieso een interessante markt voor Nico.lab, dat daar onlangs al 2 miljoen euro ophaalde bij investeerders.

Er is ook interesse vanuit Noord-Amerika. Techreuzen als Google, Intel en HP zijn een samenwerking met Nico.lab aangegaan om de software begin volgend jaar ook naar de Amerikaanse markt te brengen.

Bron: ANP