De directie van zorginstelling AxionContinu gaat extra geld vrijmaken voor een tweede nachtverpleegkundige tijdens de nachtdienst voor verpleeghuis De Schutse in Lopik. Het personeel was al weken aan het protesteren tegen het nachtdienstbeleid.

Dat beleid was één medewerker in de nacht voor zestig bewoners. De medewerkers vonden het onverantwoord en gevaarlijk dat in de nacht een verpleegkundige verantwoordelijk is voor alle bewoners. Veel bewoners van het verzorgingshuis zijn dementerend en hebben fysieke klachten.

Slaapdienst

De directie wilde in eerste instantie de medewerkers tegemoet komen met een slaapdienst. Dan is een tweede verpleegkundige aanwezig is in de zorginstelling die wakker gemaakt kan worden bij calamiteiten. Vakbeweging FNV en het personeel vonden dit niet de juiste oplossing.

'Er leek een impasse te komen', zei bestuurslid René Leideritz in een reactie aan RTV Utrecht. ‘Het bestuur heeft goed geluisterd naar de signalen van de medewerkers en de oplossing is om toch extra te gaan investeren.’ Het geld hiervoor wordt beschikbaar gemaakt vanuit Den Haag.

Protest

De laatste dagen sliepen medewerkers uit protest in tentjes voor het verpleeghuis en er werd ook een petitie gestart. Eén van de medewerkers liet RTV Utrecht weten dat het personeel erg blij is dat het bestuur groen licht geeft. ‘Dit is goed voor het vertrouwen en voor onze organisatie’. Wanneer de extra nachtverpleegkundige er gaat komen is nog niet bekend.

Bron: RTV Utrecht