De verzorger die verdacht wordt van minstens drie moorden met insuline, heeft ook duizenden euro's geroofd in een van de zorginstellingen waar hij werkte.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) na berichtgeving van De Telegraaf hierover. De Rotterdammer werd in augustus van dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Volgens het OM gaat het om een bedrag van 5000 euro dat hij gestolen heeft van een bejaarde bewoonster.

Diefstal van geld

De roof vond plaats bij Laurens, een van de grootste zorginstellingen van Rotterdam met meerdere vestigingen. 'Hij heeft in 2014 enkele maanden stage gelopen en eind 2016 heeft hij enkele weken bij ons gewerkt. Hij is op staande voet ontslagen wegens diefstal van geld', verklaart Laurens, dat verder geen enkele aanwijzing heeft dat A. bij hun ook probeerde toe te slaan met insuline.

Insulinemoorden

Donderdag werd bekend dat de 21-jarige A. wordt verdacht van zeker drie insulinemoorden. Zijn betrokkenheid bij nog eens vier andere verdachte sterfgevallen wordt onderzocht. In acht andere gevallen zou A. ook te veel insuline hebben gegeven, maar overleefden de slachtoffers het. Voor twee van die gevallen heeft het OM hem al aangeklaagd voor poging tot moord.

De zaak kwam aan het rollen toen het verpleeghuis 't Huys te Hoecke in Puttershoek vermoedde dat de Rotterdammer een vrouw zonder medische noodzaak insuline had toegediend. Ze overleed daardoor.

Verklaring Omtrent Gedrag

Ondanks zijn veroordeling bleef de man werkzaam als invaller in verschillende verzorgingshuizen. Volgens een van de instellingen waar de verdachte werkte, beschikte hij over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Bron: ANP