Alle tandartspraktijken van DentConnect zullen per direct alleen nog acute zorg verlenen aan patiënten. Alle reguliere afspraken worden tot in elk geval 6 april uitgesteld. Dat maakte DentConnect, een keten van ruim 140 tandartspraktijken in België en Nederland, bekend nadat het kabinet strenge maatregelen had genomen tegen het coronavirus.

Let op: Informatie in dit artikel kan verouderd zijn. Ga naar de website van het RIVM en de Rijksoverheid voor actuele informatie.

Patiënten die acute zorg nodig hebben zoals bij heftige pijn kunnen wel terecht. Patiënten die reeds een afspraak gepland hebben, worden de komende dagen benaderd voor een nieuwe afspraak.

'Voor ons heeft de gezondheid van onze medewerkers en patiënten altijd de hoogste prioriteit', zegt Jeroen van der Hamsvoort van DentConnect. 'We willen er alles aan doen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.'

'Voor alleen nog maar spoedbehandelingen uit'

Eerder adviseerde de mondzorgkoepels KNMT, ANT, NVM en ONT hun leden al om tot 6 april alleen nog maar spoedbehandelingen uitvoeren en geen reguliere zorg te verlenen.

Volgens de koepels is het wegens het rondwarende coronavirus van groot belang om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Mondzorgverleners zoals tandartsen en mondhygiënisten zitten heel erg op de mond van de patiënt. De koepels adviseren daarom om de adviezen van de overheid op te volgen, 'waaronder het bewaren van een afstand van minimaal 1,5 meter'.

De koepels hebben hierover overleg gevoerd met het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Bron: ANP