Alles over je immuunsysteem, je darmen, je spieren: uitzendingen over deze onderwerpen werden door bezoekers van Zorgnu veel bekeken. De uitzending over vasten, waarin Dokters van Morgen bekijkt wat de effecten van een periode niet eten zijn werd het best bekeken door bezoekers van de website.

Welke uitzendingen werden via de website in 2019 veel bekeken?

5. Alles over het immuunsysteem
Een niet goed functionerend immuunsysteem kan ziekten als MS en kanker veroorzaken, en je kunt er allergieën door krijgen. Kun je je immuunsysteem ook resetten? Antoinette Hertsenberg gaat voor Dokters van Morgen op onderzoek uit.

Kijk de uitzending terug

4. Bacteriofagen
Zorgnu besteedde er al eerder aandacht aan, en ook in Dokters van Morgen kwam het onderwerp weer aan bod: bacteriofagen. Bacteriofagen zijn 'killervirussen' die een bepaalde bacterie kunnen aanvallen en doodmaken. Een fagenbehandeling kan een oplossing zijn als behandeingen met antibiotica niet meer werken door resistente bacteriën.

Kijk de uitzending terug

3. Spieren
Een uitzending van Dokters van Morgen stond volledig in het teken van spieren. Je lichaam bestaan voor maar liefst veertig procent uit spieren. Ze zorgen ervoor dat je soepel en sterk blijft. Wat gebeurt er als er iets mis is met de ontwikkeling van je spieren? Antoinette Hertsenberg zoekt het voor Dokters van Morgen uit. En ze probeert om zelf haar spierkracht te verbeteren.

Kijk de uitzending terug

2. Microbioom: alles over je darmen
Darmbacteriën kunnen mede bepalen hoe jij in je vel zit. Onderzoeker Laura Steenbergen vond een relatie tussen je darmen en je geest. Dokters van Morgen bekijkt in de uitzending hoe je dat verband positief kunt beïnvloeden.

Kijk de uitzending terug

1. Vasten
Wat levert het op als je een periode niet eet? Antoinette Hertsenberg gaat voor Dokters van Morgen op zoek naar de gezondheidseffecten van het vasten. Ze gaat ook met twee mede-kandidaten een experiment aan: wat doet zes weken vasten met je lichaam? Is het makkelijk vol te houden?

Kijk de uitzending terug