Op woensdag wordt de petitie voor een glucosesensorvergoeding besproken in de Tweede Kamer. De petitie werd in bijzijn van Zorg.nu aangeboden door initiatiefnemers Orietta Koster en Loes Heijmans-Beek, die zelf beide diabetespatiënt zijn. Bijna 50.000 mensen ondertekenden de petitie. 

Of de glucosesensor in het basispakket wordt opgenomen wordt besproken tijdens het algemeen overleg 'Pakketbeheer' van de Commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De commissie heeft ook om een antwoord op de petitie gevraagd aan minister Bruins, die hij voor het overleg zal beantwoorden. Ook de schriftelijke vragen van Henk van Gerven (SP) zullen voor het overleg door de minister beantwoord zijn.

Lees en kijk: Glucosesensor in basispakket: petitie aangeboden

Initiatiefnemers Orietta Koster en Loes Heijmans-Beek zijn na gesprekken met Tweede-Kamerleden te weten gekomen dat D66, CDA, SP, GL, VVD, PvdA en 50PLUS de glucosesensor willen bespreken. Ze hopen dus dat minister Bruins na dit debat actie zal ondernemen.

Minister Bruno Bruins heeft 'begrip voor het initiatief' maar verwijst vooral naar de bevindingen van het Zorginstituut. Hij kijkt uit naar hun oordeel. 

Het doel: vergoeding sensor 

Het doel van de petitionarissen is: de patiënt moet een vergoeding krijgen voor de sensor die het beste bij hem of haar past, in overleg met de arts. In veel Europese landen wordt de glucosesensor namelijk al jaren vergoed.

Orietta Koster: 'Wij zijn ook aanwezig, op de tribune, samen met een groep andere mensen met diabetes type 1. Om duidelijk te maken waarom we daar zijn, dragen we allemaal blauw: de kleur van diabetes. Loes en ik hebben op dinsdag een gesprek met Marja van Strien, de voorzitter van de Ronde Tafel Diabetes van het Zorginstituut Nederland. We hopen daar de vergoeding van CGM (continue glucosemeter) als hulpmiddel op de agenda te krijgen.'

Voor meer informatie over de glucosesensor kun je hier terecht.