Het RIVM laat weten dat twee patiënten met het nieuwe coronavirus vandaag zijn overleden. Beide patiënten hadden ernstige onderliggende medische problemen. Het gaat om een 86-jarige man die opgenomen was in het Bernhoven Ziekenhuis te Uden en een 82-jarige man uit het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard/Geleen. Wat de besmettingsbron van deze patiënten is, is momenteel in onderzoek. In totaal zijn er nu 265 patiënten besmet met het coronavirus.

Let op: Informatie in dit artikel kan verouderd zijn. Lees ook: adviezen over het coronavirus en lees ook meer over de actuele stand van zaken bij het RIVM.

Sinds gisteren zijn 77 nieuwe patiënten bij het RIVM gemeld. Hiermee komt het totaal aantal positief geteste patiënten op 265, waarvan tot op heden drie patiënten zijn overleden. Hoeveel van deze patiënten afkomstig zijn uit Noord-Brabant volgt nog.

Circa de helft van de patiënten is onlangs in (Noord-)Italië geweest

Van de 265 patiënten zijn er 144 in het buitenland geweest. Voor 131 patiënten geldt dat ze recentelijk in (Noord-)Italië zijn geweest. Hiernaast zijn 74 mensen besmet geraakt via een gediagnosticeerde patiënt. Van 47 mensen wordt momenteel nog onderzocht hoe zij besmet geraakt zijn.

Het grootste deel van de patiënten verblijft in thuisisolatie. Er zijn 36 patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Ook voor alle nieuwe patiënten starten de regionale GGD'en een contactonderzoek.

Bron: RIVM